Skillnaden mellan Cacao och Cocoa Cacao vs Kakao

Finns det verkligen en skillnad mellan kakao och choklad? De flesta människor tror att dessa två är samma och det finns bara en skillnad i stavningen. Även om de två termerna är relaterade till varandra, de är olika.

Kakao är en böna från kakao anläggningen. Det vetenskapliga namnet på kakao är Theobroma cacao. Cacao skida är stora i storlek, som växer från armar och ben och trädstammen och bönor ses inuti skida.

När skida är i trädet, är det känt som kakao. Och Cocoa är en term som används för kakao säd efter den har skördats. Bönorna gång skördade fermenteras och torkas och dessa bönor kallas kakao. Med andra ord är kakao den raffinerade eller bearbetade produkter av kakao.

Där kakao är rå och oförfalskad, är kakao kokta och uppblandat.När i pulverform, avser kakao rå och osötad pulver, medan kakao har en smak i det som det fortfarande innehåller små mängder av kakaosmör. Man kan också se skillnaden i ORAC värde av kakaopulver och kakaopulver. ORAC värdet av kakaopulver är 95,500 och kakaopulver har ett ORAC värde av 26.000.

Cacao är känt för att innehålla mer än 300 föreningar som innehåller kolhydrater, fett, protein, koppar, fiber, järn, kalcium, zink, svavel och magnesium. Men när skida upphettas eller behandlas, förlorar de mycket av sitt näringsvärde.
Cacao har ett kaloriinnehåll av 121 gm 's jämfört med kakao, som har en 115 gm' s kaloriinnehåll. Kakao innehåller 5 GM 's fett, jämfört med 2. 8 GM' si kakao. Cacao innehåller också 14 gm 's kolhydrater medan kakao har en högre kolhydrat närvaro av 16 8 g' s.

Sammanfattning

1. När skida är i trädet, de är kända såsom kakao. Kakao är en term som används för kakaofrön efter att de har skördats.
2. Kakao är raffinerade eller bearbetade produkter av kakao.
3. Om kakao är rå och oförfalskad, är kakao kokta och uppblandat.
4. ORAC värdet av kakaopulver är 95,500 och kakaopulver har ett ORAC värde av 26.000.
5. Cacao är känt för att innehålla mer än 300 föreningar. Men när skida upphettas eller behandlas, förlorar de mycket av sitt näringsvärde.