Skillnaden mellan stekning och bakningStekning vs Bakning

För en nybörjare i matlagning världen, stekning och bakning kan innebära att de två är ett och samma tillagningsmetoder. Även om vissa människor använder orden 'rost' och 'bakning' omväxlande, finns det några men tydliga skillnader mellan de två tillagningsmetoder.

Det 'är lätt att blanda ihop de två eftersom båda metoderna för matlagning är praktiskt taget samma. Även deras namn är nästan densamma. Bruket av rostning, fram till slutet av 19-talet, var känd som bakning. Båda metoderna har liknande egenskaper för användning indirekt och torr värme att laga mat. torr eller indirekt värme innebär att livsmedlet tillagas med ett medium som luft, och nämnda maten inte utsätts för värmekällan.

Tillagningsprocessen är beroende av konvektion processen. I denna process, är den värme som överförs via luften för att tillaga livsmedelsartikeln i ett öppet utrymme eller en sluten apparat som ugnen. Den varma luften cirkulerar och omger mat för en viss tid tills maten kockar. I denna situation, är det absolut nödvändigt att ha en värmekälla och en färsk luftcirkulation i livsmedlet 's inställning.

Den huvudsakliga skillnaden mellan stekning och bakning är den grupp av livsmedel som tillagas i de två kategorierna. Rostning sker vanligtvis på kött och grönsaker (särskilt roten och glödlampa slag). När det gäller kött, är någon typ lämpar sig grillat C fjäderfä, nötkött, fläsk, lamm, kyckling, kalkon, lamm och kalv. Stora köttbitar utan fyllning är också perfekt för stekning. Rostning är också perfekt för grönsaker som potatis, zucchini, pumpa, rovor, och andra typer av grönsaker.

Å andra sidan, är bakning mycket involverad i bakverk som bröd, kakor, bakverk, pajer, tårtor, pastejer, kakor och kex. Det är också den tillagningsmetod för puddingar och custards. Andra grönsaker kan också bakas som potatis, äpplen, bönor, grytor, pasta, pretzels och små portioner av kött som köttfärslimpa. Bakning är också tillämpbar på hela kött med eller utan fyllning eller beläggning.Livsmedelsartikeln, i rostning, antingen placeras på ett ställ eller placeras i en långpanna eller tillagas på ett spett eller spett (en snurrande spotta). Maten kan också tillagas i en öppen eld, en innesluten verktyg som en ugn eller andra värmekällor. Idén i rostningen är att ha en brun, skarp, och karamelliserad yttre skiktet medan det inre skiktet är fuktig och anbud. Målet för rostning är matlagning maten och samtidigt behålla den naturliga fukt och juicer (i kött) av livsmedlet. För att uppnå detta, är en form av fett (smör, ister, eller olja) som används för att belägga livsmedel för att kompensera för den fukt förloras på grund av avdunstning.

Maten är rostade också tillagas vid höga temperaturer i dess ursprungliga koktid. Värmen reduceras för resten av tillagningstiden. Dessutom är maten avlägsnas från värmekällan innan tillagningen är klar och får vila eller sitta före servering.

Å andra sidan, är bakning betraktas som ett alternativ och hälsosammare sätt att laga mat. De flesta människor är nu att byta till baka i stället för att steka vissa livsmedel eftersom bakning 't behöver olja eller andra former av fett för att laga mat. Bakade livsmedel har en lägre fetthalt jämfört med stekt mat. Gräddningen görs vanligen i en ugn och maten är vanligtvis helt tillagas i en jämn temperatur innan det kommer ut ur ugnen 'dörren.

Sammanfattning:

1. stekning och bakning är i stort sett samma tillagningsmetoder. Men de skiljer sig avsevärt i vilka typer av mat kan tillagas i processen. Rostning involverar alla typer av kött och vissa typer av grönsaker under gräddningen inkluderar bakverk, vissa grönsaker och frukter.
2. Rostning kan göras i den öppna eller i en sluten miljö. Å andra sidan, är bakning görs endast i en sluten miljö.