Skillnaden mellan Coconut Water och kokosmjölkkokosnötter

Coconut Water vs kokosmjölk

Coconut är en palm bär en stor, hård frukt. Coconut är känd för sin stora mångsidighet som det används i många inhemska, kommersiella och industriella processer. Kokosnötter är en viktig del av den dagliga kosten i många kulturer. Kokosmjölk och olja används för matlagning. Coconut vatten används för förfriskningar eller framställning av alkoholprodukter.

Kokosnötsvatten

Kokos vatten är den klara, vattnig vätska inne i kokosnötskal. Det utvecklas i små kokosnötter när dess kött är mycket mjukt. Som coconut mognar, blir vattnet långsamt in i köttet. Så rik kokosvatten är främst i unga kokosnötter. Vattnet i en ung kokosnöt, som också kallas 'den flytande frövitan,' är de mest näringsrika dryck som naturen har gett för människorna i tropikerna att bekämpa dödliga värme. Den har ett kalorivärde av 17. 4/100 g.

Kokos vatten har varit en mycket populär dryck i Karibien, tropikerna och sub-kontinentala områden. Kokos vatten är fritt från kolhydrater och proteiner. Därför är det används som en förfriskning och sportdryck. När jäst, bildar kokos vatten kokos ättika som används i olika kök i tropiska kulturer.

KokosmjölkKokosmjölk är en söt, vit, matlagning bas härrör från kött av en mogen kokosnöt. Till skillnad från kokosvatten, är det inte bildas naturligt men är gjord av antingen krossa kokos kött eller åter krossa kokos köttet i varmt vatten gör antingen vått och torrt kokosmjölk respektive. Den har ett kalorivärde av 47 cal. per 100 g. vilket är ganska lite starkare än kokos vatten.

Kokosmjölk är i princip används i matlagning eller gör kokosrelaterade soppor. Coconut grädde görs av den tidigare skakning av kokosmjölk i en burk baserad behållare. Kokosmjölk finner även användning som ett alternativ till mjölk i en vegansk kost och används för att göra te och kaffe-liknande drycker. Kokosmjölk kan omvandlas till en pulverform som senare kan användas vid framställning av curry.

Kokosmjölk anses vara en del av en mycket hälsosam kost och har visat sig ha lipid balanserande egenskaper och mikrob-försvar egenskaper. Den används också för att läka munsår.

Sammanfattning:

1. Kokos vatten är en naturligt förekommande komposition inuti kokos medan kokosmjölk härleds genom att krossa 'kött' av kokos.
2. Kokos vatten är mycket låg i kolhydrater och fett samtidigt i kokosmjölk dessa värden är mycket höga.
3. Kokos vatten används som en förfriskning och energi sportdryck medan kokosmjölk används i stort sett i matlagning.
4. Kokos vatten används också vid framställning av vinäger och alkoholer medan kokosmjölk används som ett alternativ till ko och djur 'mjölk.