Skillnaden mellan vitt och gult kakmixVit vs Yellow kakmix

Bakning är en bit av kakan. Men inte om du inte 't vet skillnaden mellan två av de mest använda lätt göra tårta bas mixar' 'den vita och gula kakmix. Naturligtvis skulle färgen vara en död giveaway. Naturligtvis det skulle inte 'ingen roll mycket om det estetiska värdet av färg skulle vara den enda skillnaden, basen skulle så småningom att omfattas av glasyr och toppings och skulle knappt att vara synlig i slutändan. Visst finns 'är en vettig anledning till varför de' re kallas så. Och så undersöker vi vidare på vad som gör en vit kakmix skiljer sig från den gula.

Den gula varianten är en typ av vanligt kakmix som inte innehåller någon extra smak. Vad gör det gula är utmärkande ingredienser nämligen smör och äggulor. Vissa versioner använder endast äggulor och vissa lägger i hela ägg (som hamnar dominant gul, i alla fall). Under de första åren, var pulver äggulor används. Senare entusiaster oftast färska ingredienser istället för att uppnå en mer autentisk och naturlig smak av kakan. Pulveriserad ägg avlägsnades från kakmix och riktningar på kartongen föreslagit användningen av två färska ägg i stället. Gul kakmix använder också en annan typ av mjöl som kallas fullkorns bakverk mjöl. Traditionellt är den gjord av mjöl, bakpulver, salt, mjukt smör, socker, ägg (antingen hela eller bara äggulor), flytande mjölk och vaniljextrakt. Det är normalt i ugn vid 370-375 grader (måttlig ugn) för 25 till 35 minuter tills det 'är bokstavligen hopp. Under årens lopp har många smaker till. Några av dessa är marmor och choklad malt, krydda kakmix men gul kakmix förblir oöverträffad allt eftersom det är gott på egen hand. det kan göra utan mycket kompletterande isbildning eller fyllning. Richer smak, extra fuktig konsistens och utsökt smak, förutom enkel matlagning och näringsvärde, är de utmärkande egenskaperna hos en gul kaka. dessa är i huvudsak hänföras till tillsättning av äggulor och mjukt smör i ingredienserna. den äggula komponenten gör det mer arbetsföra medan smör låser smaker som härrör från andra krämiga och doftande ingredienser.

Vit kakmix är också en vanlig kaka typ. Men använder det bara äggvita som sin huvudsakliga bindande ingrediens. Alternativ till färska äggvitor skulle vara att i pulverform. De flesta bagare, naturligtvis, föredrar ny version att betona ägget 'unika smak och konsistens. Eftersom vit kakmix är mycket Barer jämfört med gul, de flesta anser att det är viktigt att det bör kompensera för färskhet och konsistens som som saknar i kroppen och rikedom. till skillnad från den gula slag, använder den bara allrengöringsmedel mjöl. det är oftast gjort med mjöl, fettfri torrmjölk, bakpulver, salt, vitt socker och matfett. för att göra en bas kaka av det, är det bakade på 370-375 grader (måttlig ugn värme) för 25 till 35 minuter. tydligare när den jämförs med gul kakmix, vit visar sig vara ett bättre val i matchande komplexa och mycket accessorized kakor och desserter. det är av denna instans som den föredragna basen för muffins toppade med generös grädde eller choklad och beströdda med ytterligare ett lager av smak. i huvudsak bas kakor i vita varianten bästa komplimang multi eller multilevel konfekt.Sammanfattning

1) Gul kakmix använder fullkorns bakverk mjöl och äggulor eller hela ägg. Den vita varianten använder vanlig mjöl och bara äggvitor.