Skillnaden mellan Ragu och BologneseRagu vs Bolognese

Italienska köket är känt för sin enkelhet och variation med ost och vin som viktiga komponenter i varje italiensk mat recept. Det är också känt för sin pasta av olika form, längder och bredder och såser med olika ingredienser.

Det finns flera olika såser som används i italiensk mat och matlagning. En är pesto sås från krossad basilika, vitlök, nötter, ost och olivolja. Sedan finns det puttanesca sås gjord av tomater, vitlök, oliver, ansjovis och röd chili.

De mest populära och mest använda italienska sås är Ragu som de flesta människor tror som en tomatbaserad sås men är egentligen en köttbaserad sås med bara en liten mängd tomatsås eller pasta läggas till.

Ragu är en traditionell italiensk köttbaserad sås som vanligen serveras med pasta. Det är beredd med köttfärs som sjuda långsamt tills de är mjuka och kan ha flera olika kryddor. En soffritto bestående av hackad lök, selleri, morötter och kryddor läggs samman med tomatsås och andra smakämnen.

Jämfört med andra såser det är tjockare och gjort krämigare genom att tillsätta mjölk i senare skede av matlagning. Det har flera olika versioner, och lamm, fågel, fisk, kalvkött, eller griskött kan användas i stället för köttfärs. Andra kryddor som chilipeppar, paprika, bönor, dragon, och kummin kan också tillsättas.

Ragu alla Barese framställs med användning av hästkött; Ragu alla Napoletana har en hel del tomater och använder rött vin; Ragu alla Bolognese använder vitt vin och mindre tomater. Ragu alla Bolognese eller köttfärssås är den mest populära versionen av ragu.Köttfärssås ursprung i Bologna, Italien och går tillbaka till 15-talet. Det är en pasta sås som är köttbaserade och innehåller en liten mängd av tomatsås. Det är traditionellt serveras med tagliatelle, grön lasagne och andra breda-formad pasta i stället för spaghetti pasta eftersom såsen håller upp bättre med bredare pasta.

Dess ingredienser inkluderar nötkött, soffritto, pancetta, lök, tomatpuré, köttbuljong, vitt vin, och grädde eller mjölk. Liksom alla andra livsmedelsberedningar, har köttfärssås olika varianter. Gris, kyckling, kalv, kanin, gås, och annat kött kan användas i stället för nötkött.

Den soffritto görs med selleri, morötter och lök tillagas i smör eller olivolja. Svamp, är skinka och korv också adderas med mjölk eller grädde för att lägga till fler smaker och ge den mer krämighet. Det är vanligtvis sjuda under minst fem timmar.

Sammanfattning:

1. Ragu är en köttbaserad italiensk sås som serveras med pasta medan köttfärssås eller Ragu alla Bolognese är en variant av ragu.
2. Ragu är tjockare än andra såser, och medan andra varianter av ragu som Ragu alla Napoletana använder rött vin, använder Bolognese vitt vin.
3. Andra ragu såser använda den för spaghetti pasta, men Bolognese använder den med bredare formade pasta som lasagne eftersom tjock sås smälter bättre med bredare formade pasta.