Skillnaden mellan IPA och Pale AleIPA vs Pale Ale

Öl stilar är ord som används för att skilja och klassificera öl beroende på deras ursprung, smak, färg, blandning, styrka, och tillverkningsmetod. De tidigare öl stilar härstammar från Europa, men olika stilar har utvecklats runt om i världen. Beroende på platsen, klimatet, vattnet profil, och tillgången till ingredienserna dikterar vilken typ av öl kan göras tillgängliga i området. En av de mer populära öl stilar i världen kallas pale ale.
Pale ale är en term för en typ av öl tillverkat av malt torkade koks. Öl stil användes redan år 1642, men termen själv gjorde 't komma runt tills 1703. Skillnaderna på metoder och hop nivån på öl stil resulterade i en mängd av denna typ av öl. De olika typerna av bleka ales är :

Amber Ale C en typ av öl som för närvarande används i USA och har tidigare använts i Storbritannien i 20-talet. I Nordamerika är en mängd humle som används för att göra olika grader av bitterhet som ingjutit i ölet.
American Pale Ale C är en typ av öl som definieras av Association of Brewers i USA. Denna typ av pale ale har medel kropp och låg till medel maltiness.
Bire de Garde C även känd som 'hålla öl,' är en typ av öl med ursprung från Frankrike. Denna typ är oftast bryggt under vintern och våren av bondgårdar för att undvika jäst problem.
Burton Pale Ale C en typ av öl som används runt om i slutet av artonhundratalet. Burton ale betraktas som hög kvalitet ale på grund av kemin av de ingredienser som används i drycken.
Engelska Bitter C en av de lättare bryggt öl stilar. De varierar i kvalitet. Vissa har tre volymprocent alkohol medan andra har sju procent.
Irish Red Ale C även känd som irländsk Ale är en typ av ale som får sin rödaktiga färg från den lilla mängden rostat korn blandas in i den. Irish Red Ale har sitt ursprung i staden Kilkenny 1710, är ​​brygg liknar en engelsk pale ale.

Det finns också en underkategori av pale ale. Dessa kallas stark pale ale. Dessa öl syftar till övervägande bleka malt. Alkoholen styrka är också mycket starkare än standard pale ale som startar på fem procent av alkoholhalt. Det finns också olika typer av stark ale:

American Strong Ale: en typ av öl med en alkohol volym sju procent. Kategorier enligt detta inkluderar; dubbel India Pale Ale, barley wine, och gamla ale.
Strong Ale: bryggs i England, har den en alkohol volym fem procent eller högre. Rökt korn används i bryggningsprocessen och har en söt och jordig smak.Enligt den engelska Bitter typ av smak är en annan typ av pale ale kallas India Pale Ale. Termen kom från England 1840. En av de mer utmärkande faktorer IPA är att denna typ av öl är starkt hoppade och har en högre hållfasthet jämfört med den engelska pale ale och föredras av kunder i Indien. Idag amerikanska bryggerier gör 'hoppiest' exempel på denna typ. Det finns även andra typer av IPA: amerikansk stil Black Ale, belgisk-stil, och Double India Pale Ale

Sammanfattning:

1. Pale ale är en term som används för en öl-stil gjord av malt torkad koks.
2. Engelska Bitter eller engelska pale ale, är en av de typer av pale ale. De är några av de lättare brygger i öl stilar.