Skillnaden mellan Orzo och RisottoOrzo vs Risotto

Korn och ris är båda spannmål som används som baslivsmedel av de flesta. Båda kan bearbetas till alkoholhaltiga drycker som öl och vin, men korn används främst som bröd och i soppor och grytor medan ris ofta framställda ångkokta, och det äts med fisk, kött och grönsaker.

Det finns många sorter av ris som den indiska basmatiris och Patna ris, Thai Jasmine ris, japansk Mochi ris, indonesiska Rajalele och Temanggung svart ris, filippinska Ifugao och Malagkit ris, USA Popcorn och Wehani ris, italienska Arborio och Carnaroli ris som används i skapandet av risotto.
Risotto är en traditionell italiensk risrätt och är det vanligaste sättet att laga italiensk ris. Det är kokta i kött, fisk eller grönsaksbuljong och tillsattes med ost, smör, vin, vitlök och lök. Det serveras vanligtvis som en första maträtt innan huvudrätten.

Detta är hur risotto framställs: Första lök eller vitlök sauted i smör eller olivolja sedan ris tillsätts så att kornen är belagda i soffritto. Rött eller vitt vin tillsätts sedan och buljongen tillsätts långsamt under konstant omrörning. Det avlägsnas därefter från värmen, och ost och tärnad smör tillsätts för att göra den krämig och slät. Det är bäst medan den fortfarande är varm och matlagning i sin egen värme. Det finns olika sätt att laga risotto, och det är även kokta med hjälp av andra spannmål som korn.Korn risotto görs med orzo som är det italienska ordet för korn. Det är en form av pasta gjord av korn och formad som en stor riskorn. Det är ofta kallas italienska ris men används även på grekiska och turkiska rätter. Det används i soppor eller bakad som en gryta och framställas som en sallad kastade med oliver, tomater och andra färska grönsaker. Det används i den grekiska pilaff som är ris kokt i kryddat buljong mycket likt den italienska risotto.
Orzo kan absorbera smaker väl och används för att göra fyllda paprikor eller squash, men det är mer populärt används i soppor och såser. Orzo kan hittas i flera smaker och färger som vanligtvis görs med korn blandat med grönsaker som morötter, spenat och rödbetor.

Sammanfattning:

1. Risotto är en italiensk maträtt som består av ris kokt i kött, fisk eller grönsaksbuljong medan orzo är en typ av pasta gjord med korn som är formad som stora risgryn och används som ett substitut för ris för att göra Risotto .
2. Risotto är en traditionell italiensk maträtt medan orzo kan hittas i rätter från flera länder som Grekland och Turkiet.
3. Risotto är en gryta medan orzo används bäst i soppor även om den också kan göras i en gryta och sallader.