Skillnaden mellan stekpanna och SkilletStekning Pan vs Skillet

Ända sedan man upptäckte elden, fick han veta att maten är bäst ätas när kokta. Värmen tar fram de olika smaker av de olika ingredienserna som används för att ytterligare förstärka smaken av livsmedel. Det började ett par tusen år sedan, vilket framgår av matlagning härdar och ugnar som upptäcktes i Europa och Mellanöstern.
Kokning kan ske med flera metoder; antingen genom att sätta maten direkt ovanför en brand eller genom att placera den i en behållare före upphettning. Beroende på hur maten skall kokas, det finns behållare som kan användas för att hålla alla ingredienser.

I början var löv och lera som används för att hålla maten medan den tillagas. Då man hittat andra material och gjorde dem till matbehållare att hålla mat när du lagar mat. Man fortsatte att prova olika sätt att laga mat tills kokkärl så småningom utvecklades till den moderna typer som vi ser och använder idag.

Stekpannor och skillets är två av de mest använda kokkärl idag. Även om de liknar varandra och har samma funktioner, flera skillnader gör dem skiljer sig från varandra. En är att skillets ursprungligen gjordes som en kastrull. Den är gjord med ett lock och är vanligen ca två inches djup där ett kan fritera mat medan det kan också användas för stekning i stekpanna. Det är en mycket viktig kök verktyg eftersom det har många användningsområden. Och bortsett från stekning, kan den också användas i sauting och grillning.

Stekar, grytor, och fricassees kan även tillagas i en stekpanna. Skillets är gjorda av en mängd olika material. De mest populära är gjutjärn som också är det material som används i framställningen av de flesta stekpannor.En stekpanna är en flatbottnad kastrull som används för stekning, brännande, och bryna mat. Det har låga sidor, ett långt handtag, och har inget lock. Bortsett från gjutjärn, kan stekpannor också göras av aluminium, rostfritt stål, koppar, eller en kombination av dessa olika material.

Det finns flera typer av stekpannor som non-stick stekpannor som är mycket populär och är mycket bekväm att använda eftersom livsmedelsingredienser inte fastnar i stekpannan. Det är inte bra för deglazing, men om återstoden från bryn ska användas senare. Vid användning av en stekpanna att laga mat, är det första beläggs med olja som möjliggör bättre kontakt mellan mat och pannan. Det ökar smak och färg av mat och minskar den tid som det tar att tillaga maten.
Sammanfattning:

1. En stekpanna är en flatbottnad kastrull som används för stekning och brännande mat medan en stekpanna är också en flatbottnad kastrull som används för sauting, grillning, stewing och rostning bortsett från att användas för djup och ytlig stekning.
2. En stekpanna har ett lock som det ursprungligen som en kastrull medan en stekpanna inte har ett lock.