Skillnaden mellan svart och grönt teSvart vs grönt te

Vad 'är din kopp te? Detta idiomatiskt uttryck belyser perfekt en ofattbar mängd möjligheter i preferenser. Och samma sorts möjligheter gäller för te. Denna enkla ljus drycken har utspelas fler och fler nya smaker som överlever åldrar och århundraden. idag finns hundratals registreras varianter av te. de är grovt indelas i fyra huvudtyper, inklusive svart och grönt te. Alla te sorter som produceras från Camellia sinensis eller te blad. platser av skillnaden skulle vara i rasen av te växt som används , koffeinhalt, smak, och övergripande organ.

Svart te, som namnet antyder, är vanligtvis mörkare i färgen eftersom det är mer oxiderat än gröna och andra varianter. I Kina, Japan och Korea, är det känt som crimson te, medan i västvärlden, är det ibland kallas rött te eller rooibos. Teblad i det ifrån Assamese växt, en underklass av Camellia sinensis som skiljer för sina stora blad. Svart te är mer koffeinhaltiga än grönt. Således är det ett lämpligare alternativ till kaffe eller andra morgondrycker. Faktum är att vissa subtyper av svart har högre koffeinnivåer än kaffe under upprätthållande låga nivåer av surt innehåll. Vidare är det djärvare och rikare i smak jämfört med grönt. Det behåller sin smak under en längre period. Subtyper av svart te är vanligtvis utmärkande för sin hemregion. Till exempel är Ceylon te uppkallad efter en provins i Sri Lanka. Samma sak med Tibeti, Assam, Munnar, kenyanska, Thai, nepalesiska, turkiska, georgiska, Cameron, Guatemala, och så vidare. Svart te är också generellt mångsidig. Den smälter lätt in med andra växter och frukter. Till exempel är den populära Earl Grey grundläggande svart te blandat med bergamottolja och engelsk frukost är en djärvare typ av svart te som passar perfekt med mjölk och honung eller socker.

Omvänt är grönt te relativt enklare och lättare. Det gör bokstavligen en ljusgrön eller oliv nyans vid stöpning. Till skillnad från svart te, spelar det 't gå igenom intensiv oxidation. Den härstammar från Kina och behåller sin popularitet bland andra asiatiska områden som Japan, Korea, Indonesien och Vietnam. Dessa områden allmänt växa små blad ras av Camellia sinensis. Denna typ innehåller också betydande mängd koffein som dess motsvarighet. ovanpå detta har det polyfenol innehåll, ett ämne som påskyndar fettförbränning och ämnesomsättning minus risken för ökad hjärtfrekvens. smak-wise, grönt te är i allmänhet lummiga eller gräs. kontrasterande till svart är det mer känslig i smak och tenderar att försvaga snabbare i en tidsperiod. Liksom svart te, har det många subtyper, vilka är namngivna mer sinnrikt jämfört med svart te 's okomplicerade provins baserade namn. Exempel på kreativa grönt te namn är drake Mountain, Green Top, Dragon Well, regn blomma, White Cloud, Jade Dew, Cloud och Mist, Big Square, melon utsäde, Fire Green Monkey te, etc. Dessutom är något begränsad grönt te när det gäller blandningar och blandningar. Vid de flesta gröna teer blandas med fruktjuice som citron, äpple och andra citrusy slag.Idag, både svarta och gröna varianter är kommersiellt tillgängliga över hela världen. Främsta producenter av grönt te skulle vara Kina, Japan, Vietnam och Indonesien, medan svart te är oftast kommer från amerikanska och brittiska producenter som Unilever (Lipton) och Associated British Foods (Twinings).

Sammanfattning

Både svart och grönt te varianter produceras från Camellia sinensis eller Tea blad. Black använder stora blad rasen medan grönt använder typen små blad.

Svart är djärvare och rikare i smak än grönt. Den är också mer mångsidig i blandning med andra växter och frukter. Grönt är subtil och grassier i smak.