Skillnaden mellan Almond måltid och mandelmjölAlmondmealen vs mandelmjöl
Mandel måltid och mandelmjöl är två bakning objekt som ofta rör om förvirring även med bakning entusiaster som har använt antingen under en längre tid. De flesta människor som redan är bekanta med dessa skulle nonchalant säga att de är ett och samma. Generellt sett är de. Men det finns en liten men svårt förberedelse steg som ofta missat att för övrigt, är också anledningen till att gör mandelmjöl och mandelmjöl inte riktigt samma sak.
Mandelmjöl är en term som hänför sig till jord blanche (utan skinn) mandel. Den framställs genom att kasta bort det tunna lagret av huden från mandel och mala dem tills massan bildar en konsistens som liknar vanlig mjöl. Användningen av mandelmjöl kan spåras redan på medeltiden. Det var som ett alternativ till vetemjöl, används som ett förtjockningsmedel eller bas för kakor, puddingar, och andra europeiska bakverk. Idag är mandelmjöl blir mer populär särskilt hälsomedvetna konsumenter. Dess unika sälj egenskap är att det är glutenfri. Den har en mycket god glykemiskt index eftersom det är låg på kolhydrater och socker, medan hög halt av protein. Det är en bra källa av järn, kalcium, vitamin E, fiber, och kolesterolsänkande medel.
Mandel mjöl, å andra sidan, är också framställt av slip mandel. Men istället för att använda blanched mandlar, innehåller den huden vid slipning. På grund av detta, är det något grövre i överensstämmelse jämfört med mandelmjöl. I de flesta fall, särskilt med dem som produceras kommersiellt, är mandel måltid med fast mandel rest härrörande från mandeloljeutvinningsprocessen. Eftersom olje säljs separat som mandel flavoring- har mestadels tagits bort, är slutresultatet torrare och grövre än mandelmjöl. Ändå är det också en hälsosammare alternativ till vetemjöl och delar nästan samma glutenfri näringsvärde som av mandelmjöl 's. Den passar bakverk som kräver torrare och grövre konsistens som grädde puff och skarpa skiv baser.
Både mandelmjöl och mandel måltid kan köpas på stormarknader. De är också allmänt tillgängliga och oftast billigare i nätbutiker. Bakning experter don 't rekommenderar kraftigt kommersiellt producerade variationer eftersom dessa kan redan innehålla oönskade utdrygningsmedel, såsom vetemjöl. I stället föredrar de att den hemgjorda. Mandelmjöl kan göras genom att försiktigt avlägsna mandel hud och susar dem i en matberedare eller mixer tills deras finmalda. förfarandet kräver exakt timing som mala dem under en längre tid kan istället producera mandel smör. Almond måltid medför liknande steg, förutom att mandl don 't behov av att blancheras.
Kommersiellt producerade eller hemgjorda mandel mjöl kan lagras upp till cirka tre månader. De är bäst i kylskåp och tät-förseglade i plastpåsar eller behållare eftersom de tenderar att absorbera lukter från andra föda om de placeras på annat sätt. Dessutom, frysa dem medan tätt förslutna kan förlänga hållbarhetstiden.
SammanfattningMandelmjöl och mandelmjöl bakning ingredienser som används som hälsosammare alternativ till vetemjöl.

Mandelmjöl är tillverkad av finmalda skållade mandlar, medan mandel måltid, från finmalda mandlar, inklusive huden.

Mandelmjöl är bäst för tårtor, kakor och andra bakverk som kräver finare, fuktigare konsistens. Almondmealen bäst passar torktumlare och grövre bakverk som grädde puff och rån baser.

Båda är glutenfri, hög halt av protein och låg i kolhydrater och socker. De inkluderar viktiga näringsämnen som järn, kalcium, vitamin E och fiber.

Båda kan köpas via stormarknader och nätbutiker. De kan också vara hemgjorda.