Skillnad mellan röda och gröna linserRött vs gröna linser

Linser är små bönor liknande baljväxter som är mycket varierade och innehåller näringsämnen som är mycket närande. Ofta är de äts med soppor och grytor, och de är vanliga i indiska och Mellanöstern delikatesser. Linser är formad ungefär som bönor, men är i allmänhet mindre än bönor, med vissa typer har mer rundade former, medan andra är lite plattare. Linser har en hög protein och fiberinnehåll, men de är inte helt protein. De laga ganska snabbare än bönor, eftersom de är mindre i storlek än bönor. Historiskt sett är linser kända för att vara den äldsta baljväxter som odlas i Mellanöstern.
Det finns tre huvudsakliga typer av linser: grönt, rött och brunt. Bruna linser är den mest förekommande, och förmodligen de som hittas oftast på butikshyllorna. De har en grönaktig nyans, särskilt den spanska olika bruna linser.

De gröna linser har två varianter: Den franska gröna sorten eller Lentilles du Puy, som är ganska lika, förutom att Lentilles du Puy kommer från den franska staden Puy, där de odlas. Gröna linser har en mörkgrön färg, som är glansig, och deras jordig smak är starkare än den hos de bruna. De tenderar också att kosta mer än någon annan sort.

De röda, även om så kallade röda linser, är faktiskt orange färg. Dessa är de mest sällsynta sådana, och i själva verket är de nästan bara finns i indiska eller i Mellanöstern marknader. De är allmänt känd under namnet 'mansoor', som är deras indiska namn. Det finns ett antal sorter av röda linser, inklusive: Crimson, röd chef, petite gyllene och canary guld.Fröna, när den avlägsnas från baljorna, också variera i färg. Linser kan säljas antingen hela eller delade, och du kan också köpa dem på burk. Röda linser, när kokta under en lång tid, kommer att bryta sig in i fragment, som skroven har tagits bort. På grund av detta faktum, röda linser är bra för gryta förtjockningsmedel. Gröna linser koka fastaste, eftersom de behåller sin form med fortsatt matlagning. De vänder normalt brunaktig och anbud, och har den starkaste smak.

Linser har i allmänhet en lång hållbarhet när den förvaras torrt, men deras färg bleknar när de blir äldre, och deras smak minskar något. Kokta linser lagras i ett kylskåp, och kan förvaras i upp till sex månader.

Sammanfattning:
Gröna linser finns i två varianter, medan röda linser kommit i mer än två sorter.
Gröna linser har en starkare jordig smak än den röda linser.
Gröna linser, när kokta, står fast, och kommer inte att upplösas med längre tillagningstider, medan röda linser upplösas med förlängd matlagning.