Skillnaden mellan Ale och Pale AleAle vs. Pale Ale

Öl är förmodligen den mest populära alkoholhaltig dryck i världen, och är faktiskt ganska bred i naturen. Det finns flera öl sorter, och de flesta av dem är lika populära med varandra. I detta avseende, två ölsorter kommit till ytan '' ale och pale ale.

Ställas med användning av mältat korn, gör ale användning av bryggeri 's jäst, som jäser drycken mycket snabbare än vanligt. Denna speciella jäst och malt kombination ger ölet dess söta, fruktiga och fyllig smak. För att motverka denna söta blandning i öl, humle är införlivas med drycken. ger detta bort en bitter växtbaserade smak, och, på samma gång, fungerar som en öl konserveringsmedel. Vanligen i det förflutna, har gruit används för att bittra smaken av öl. det är en kombination av växtbaserade ingredienser och kryddor kokt helt och hållet.

Dessutom är det allmänt känt att vanliga öl har generellt lägre en alkoholhalt än de flesta alkoholhaltiga drycker, som sprit. Nu blir det förvirrande, eftersom lagen själva mandat användningen av ordet 'ale' för att hänvisa till någon dryck vars alkoholhalt eller styrka är högre än vad som är normalt i vanliga öl (1% till 6% alkohol per volym). Oavsett vilken typ av jäst utnyttjas eller den typ av fermentationsmetod som används, så länge som drycken har omkring 6% till 12% alkohol per volym eller mer, då den nämnda dryck kommer att kallas ale. Denna dom har observerats i många västerländska stater i USA.

Ale är faktiskt en mer allmän term som representerar olika underklasser av mer specifika öltyper. Några av de mest populära sorterna av öl är: Brun, scotch, mild, gammal, belgiska och även pale ale. Den senare (pale ale) har också många under variationer, som Amber, Amerika, Burton, engelska, Indien och irländska blek ale. De amerikanska och engelska blandningar sägs vara de starkare.På grund av dess användning av bleka malt, pale ale är i allmänhet en mycket blekare ut än vanlig öl. Det är ca 8-14 grader standardreferensmetod (SRM) '' en färg eller mörker mäta systemet i öl. Ju större värde, desto mörkare öl blir.

Sammantaget ale och pale ale fått sina namn på grund av den typ av jäst som används för deras jäsningsprocess '' Brewer 's jäst (överst jäsa) i motsats till andra typer jäst, liksom botten jäsande jäst av lager drycker. Även om båda öl är överjäst, de är olika på grund av:

1. Ale är en mer allmän term jämfört med pale ale, som är bara en typ av öl.