Skillnaden mellan Fry Pan och stekpannaFry Pan vs stekpanna

Olika delar används för olika tillagningsmetoder. Man kan komma över olika kokkärl, såsom en stekpanna, saut pan, och teflonpanna. Var och en av kokkärl har sin unika och används för olika tillagningsmetoder.

En stekpanna är en som har sluttande kanter och som kommer utan lock. En stekpanna är en som har raka kanter och med ett lock över den. De slarviga kanterna hjälper till att förhindra uppbyggnad av ånga i pannan. Som ett lock används i en saut pan, är maten inte spills ut när skakas.

Vid en jämförelse mellan de två stekpannor, Saut pannor är djupare och kan hålla mer vätska än stekpannor. Detta gör saut kokkärl bättre för att röra om maten. Å andra sidan, är det lätt att vända på maten i en stekpanna som har slarviga kanter.

Till skillnad från stekpannor är saut kokkärl används för matlagning på hög värme. Dessutom har saut pan en bred, plan botten jämfört med stekpannan som fördelar värmen jämnt. I en stekpanna, skulle de saker vara trångt i mitten eftersom de har en kortare bas. Men de saker som inte är trångt i en saut pan eftersom de har en bredare botten.Det är den breda botten av en stekpanna som hjälper sauting kyckling och annat kött utan ångkokta eller bränna den. I en stekpanna, skulle kött och andra livsmedel får kokt eller brynt. När du gör sås, är en saut pan bättre eftersom vätskan inte läcker ut från sidorna.

Stekpannor kunde spåras tillbaka till antikens Grekland och Rom. Den första koppar stekpannor kan spåras till forntida Mesopotamien. 'Fräs' är ett ord som har hämtats från franska 'sauter' som betyder 'att hoppa.'

Sammanfattning:

1. En stekpanna är en som har sluttande kanter och kommer utan lock. En stekpanna är en som har raka kanter och med ett lock över den.
2. När man jämför två kastruller, Saut pannor är djupare och kan hålla mer vätska än stekpannan.
3. Till skillnad från stekpannor är saut kokkärl används för matlagning i hög värme.
4. En saut pan är bättre för omröring av maten. I en stekpanna, kan maten lätt välte.
5. En saut pan har ett brett, platt botten jämfört med stekpannan.