Skillnaden mellan russin och sultanrussinRussin vs Sultanrussin

Russin är populära eftersom de bidrar till en god hälsa. Men vissa människor inte vet mycket om andra än det faktum att de är små, mörka, smakar sött, torkad frukt, och är packade med bra näring russin. På senare tid har andra torkade livsmedel gjort vågor, och hotar att detronisera russin som stapelvara torkad frukt i goda kostvanor. Sultan vinner popularitet som ett alternativ till russin som ger samma hälsofördelar. För att skilja mellan russin och sultan, det 'är viktigt att veta hur var och en av dem ser ut och var de kommer ifrån.

De flesta människor don 't vet att russin kommer från torkade druvor som är vitt till färgen. Den söta, mörk frukt som dessa druvor producerar initialt grön färg, men mörkare som frukten torkar upp. Den torkade frukten skördas sedan, bearbetas och säljs som russin. sultanrussin, å andra sidan, också komma från vita torkade druvor av frö sort. frukterna av dessa druvor är ljusgul till färgen. de är också mindre, men saftigare och sötare än russin. det är inte en lätt uppgift att skörda sultan. Vissa människor tror att så länge man har anläggningar som producerar dessa torkade frukter, kommer alltid att ha en ny leverans av russin eller sultanrussin. detta är dock inte fallet. skörd russin eller sultanas är en lång process.

Först druvorna vårdas och installeras i en vinranka. När druvorna blir övermogna, de är noggrant skördas, lufttorkades sedan. Om druvorna måste lagras under lång tid, de behandlas med svavel eller blekmedel. Sina stjälkar är också bort för att undvika missfärgning och förlänga hållbarheten. För att förhindra russin eller sultanrussin från klumpa ihop, är vegetabilisk olja appliceras innan de förpackas. När man står inför ett val om att köpa russin och sultanrussin, hur ska man bestämma? När allt kommer omkring, russin och sultanrussin erbjuder samma hälsofördelar. De flesta människor idag skulle välja sultanrussin på grund av hur de smakar. Sultanrussin är kända för att vara ytterst söt. I själva verket, vissa människor hävdar att sötman av sultan kan stå i nivå med sötma av naturlig honung. Överskridande sötma sultanrussin kommer från dess höga sockerhalt. När det gäller mat, kan sultanas fungera som ett substitut för russin i många rätter. Ett exempel på mat som kan blandas med Sultan inkluderar bakverk, mutter blandningar, desserter och müsli.

Den främsta källan till både russin och sultanrussin är europeiska länder, nämligen Grekland, Cypern, Spanien och Turkiet. Andra tillverkare av russin och sultan är Sydafrika, USA och Australien. Som russin, sultanas är starkt hygroskopiska, vilket innebär att de tenderar att absorbera vattenånga. På grund av detta, både sultanrussin och russin måste torkas noggrant för att se till att mögel inte skulle attackera frukten. Formade sultanrussin och russin bör inte ätas. Bortsett från mögel, sultanrussin och russin är också mottagliga för jäst och jäsning. Båda frukter bör hållas i kontrollerade miljöer för att säkerställa färskhet och livslängd.

Sammanfattning

1. sultanrussin och russin är både torkade frukter som erbjuder hälsofördelar.2. Sultan långsamt ikapp med russin som stapel torkad frukt.

3. russin kommer från druvor som är vit i färgen. Russin initialt färgas grön, men mörknar när det torkar upp.

4. Sultan kommer från liknande druvor, men av en kärnfri sort. Sultanrussin är mindre än smakar sötare än russin. Sultanas har jämförts med honung i termer av sötma.

5. Båda russin och sultanrussin är hygroskopisk, vilket betyder att de absorberar vattenånga lätt.