Skillnaden mellan grädde och vispgräddeKräm vs vispgrädde

Differentiera grädde och vispgrädde är som att tala om skillnaden mellan vatten och destillerat vatten. Den ena är en mer allmän term som omfattar de många subtyper medan den andra är bara en av de många specifika typer av krämer som, piska grädde, lätt grädde och grädde bland många andra.

Dessa grädde typer differentieras på grund av deras olikartade fetthalt och om krämerna gick några listig processer som pisk eller behandlas. Emellertid kan definitionerna av varje typ av grädde variera beroende på de föreskrifter som per jurisdiktion. Liksom när man talar om fetthalten i en typ av grädde i USA, kan du inte omedelbart likna det till fetthalten i samma typ av grädde från en annan plats, låt 's säga Australien.

Men i USA är hälften och hälften grädde förmodligen de med minst fett (minst 10,5%). Detta är ännu mycket mindre än fettet i ljus grädde. Med avseende på vispgrädde, kan denna kräm klassificeras ytterligare i två undertyper. Ljuset vispgrädde har ca 30 till 36% fett, medan den tunga vispgrädde har mer än 36% fett. När man talar om vispgrädde i sig, är detta ofta uppfattas som lätt vispgrädde. Även med denna mycket fett, det finns fortfarande några andra grädde typer som extra grädde som har betydande mängder av 40% fett eller högre.

Vispgrädde är känd för att vara densamma som vispad grädde men vissa nationer som det brittiska betraktar två som separata grädde typer även om de har samma mängd fetthalt. Som har omkring 30 till 36% fett, vispgrädde eller vispad grädde är en mångsidig livsmedelsprodukt. Också på grund av samma fett, vispgrädde ser exakt som vad den borde vara '' vispad. Detta vispad konsistens gör det verkar tjockare än de flesta andra grädde typer. Högre fetthalt är lika med en större benägenhet att få vispad så 35% är mer än tillräckligt för att göra trick. Dessutom visp krämer don 't curdle så mycket när de läggs till soppor för att berika ändamål.Sammanfattningsvis,

1. Cream är en allmän term som omfattar alla andra typer av grädde medan vispgrädde är bara en typ av grädde.

2. Cream, som en produkt, har varierande fetthalt. Vispgrädde har speciellt omkring 30 till 36% fett i den.