Skillnaden mellan Jasmine Rice och vitt risJasmin Rice vs vitt ris

Det finns många olika familjer och rissorter. En av dem är vitt ris. Vitt ris har många olika kvaliteter och sorter, och Jasmine ris är en av de sorter av vitt ris.

Vitt ris
'Vitt ris' är den term som används för varje polerat ris vars skal, frö grodd och kli har tagits bort. Efter avlägsnande av kli, skal och groddar, konsistens och smak av de malda ris förändringar. Utseendet av säden är också förändras, för om endast ytterskalet har avlägsnats, är riset kallat brunt ris, som är, som namnet antyder, brunaktig till färgen och tar mer tid och vatten att koka än vitt ris. Vitt ris har en förlängd lagringstid och är mindre benägna att förstöras under långa tidsperioder. Den vita färgen beror på den polska på riskorn som även gör det glänsande och ljus till utseendet.

Rissorter som Basmati och Jasmin är välkända och en annan populär, långkornigt, vitt ris. Arborio är ett välkänt, kortfibrig, vitt ris. Kortfibrig ris är klibbig när den tillagas jämfört med långkornigt, vitt ris. Det finns några vanliga metoder av matlagning ris beroende på de önskade slutresultatet och den typ av vitt ris som tillagas. Vanligen, 240-260g av ris erhålls efter kokning 100 g okokt ris.

Olika sorter av vitt ris har olika näringsvärden beroende främst på markförhållanden, gödningsmedel används, rådande miljöförhållanden, etc. Det har forskat att vitt ris förlorar en del av sin näring som tiamin, som är vitamin B1. Således, i vissa länder som USA, har vitt ris att berikas med vitamin B1, B3, och järn innan den tillgänglig för marknaden. Vitt ris smakar mycket bra och har en god smak och arom. Men i dessa moderna tider, är brunt ris föredras av hälsomedvetna människor oftare.Jasmine Rice
Jasmin ris är en variation av långkornigt, vitt ris. Det är också känt som thailändska doftande ris. Jasminris är från Thailand och därav namnet, thailändska doftande ris. Jasminris är även hänvisad till som Thai Hom Mali ris. Det namngavs ursprungligen Khao Hom Mali 105 variation i 1954 i Thailand.
Det viktigaste inslaget i Jasminris är att det är en långkornigt, vitt ris har en nötaktig arom. Smaken är pandan-liknande på grund av närvaron av 2-acetyl-1-pyrrolin. När kokta, kornen cling till varandra, men det är inte mycket klibbiga.

Sammanfattning: