Skillnaden mellan Szechuan och Hunan kycklingSzechuan vs Hunan Kyckling

Varje hörn i världen har en plats för kinesiska köket. Och två av de mest favoriträtter bland ALL SLAGS Oriental gastronomi är Szechuan och Hunan kyckling. Oavsett deras samma ursprungsland, nämnda rätter aren 't ganska lika. De skiljer sig i sammansättning, konsistens och kryddighet, utmärkande för de kinesiska regioner som de härstammar från. Dessutom, för att få bättre förståelse för de inneboende egenskaperna hos de regionala kategorier vi ska också definiera vad som skiljer Szechuan och Hunan rätter från varandra.
Szechuan köket (också stavade Szechwan eller Sichuan) är en typ av kinesisk matlagning med ursprung i provinsen Sichuan i sydvästra Kina känd för fet smaker, särskilt bitter och kryddighet som härrör från generösa portioner av vitlök och chilipeppar, liksom den unika smaken av sichuan pepparkorn, en intensivt doftande, citrusliknande krydda som producerar en 'tingly-bedövande' känsla i munnen. Jordnötter, sesam pasta och ingefära är bland de särskiljande ingredienser. Lägg till att den dynamiska smaken följd av betning, torkning och saltning metoder. Hör till denna klass, är Szechuan kyckling. Dess sås är en chili vitlök pasta gjord med hela eller malda chili. I grunden är det består av dessa ingredienser: benfritt, skinn kycklingbröst, äggvitor och majsstärkelse för kött och Shao Xing risvin, torr sherry eller matlagningsvin, Worcestershire sås, Tabasco sås eller chilipasta, sesamolja, soja, farinsocker, cayennepeppar, krossad röd chili, hackad ingefära, morot remsor, skivad röd paprika, hackad grön lök och vegetabilisk olja för såsen. Det är sedan tillagas genom stekning den misshandlade kyckling, wokning grönsaker och slutligen blanda såsen, wokning allt för en minut eller två. Szechuan kyckling är bäst med kokt ris. Skålen är mycket lätt att laga mat. Smak Mässigt gör det en bra blandning av söt och kryddig.
Omvänt, Hunan köket, även känd som Xiang köket, kommer ursprungligen från Xiang River regionen, Dongting sjön och västra Hunan. Även om, är det uppdelat bas på de tre nämnda områdena, är det identifieras genom sin 'mala', en varm och bedövande krydda. Liknande Szechuan matlagning, sysselsätter det liberal mängd chilipeppar, vitlök, och dessutom, schalottenlök. Men i motsats till Szechuan, är det mer framträdande för att vara torr / rent varmt och, för det mesta, fetare. Det sägs dock att Hunan köket tenderar att vara renare och enklare i smak jämfört med Szechuan. Det är i allmänhet består av ett brett spektrum av färska ingredienser och kombinerar dessa med rökt och torkat kött. Vad gör den unik är att dess menyn ändras beroende på säsong. Lokala råvaror är optimerade för att komplettera säsongen. Kalla kött med chili hjälpa lokalbefolkningen att hålla svalt på sommaren, medan varma och kryddiga grytor hjälpa dem att hålla varma under vintern. De flesta recept för Hunan kyckling innehåller: lagom storlek kycklingkött, ljus soja, sherry, strimlad ingefära, skär små hot chili peppers, schalottenlök, hönsbuljong, vinäger, socker, salt, pulveriserad anis peppar och majsstärkelse. För det första är kyckling marinerad med soja, sherry, ingefära blandning under omkring 20 minuter. Samtidigt är resten av de flytande ingredienserna blandas separat. Grönsakerna är sedan wokad för ett par minuter. Därefter, allt blandas och kokas i låg värme tills kycklingen blir anbud. Denna rätt är, liksom, bäst paras med ris. Hunan kyckling tenderar att vara spicier, ännu tydligare i smak.
Sammanfattning:
1) Szechuan och Hunan kyckling är kinesiska rätter som härrör från två olika regioner.
2) De är båda sammansatta av en stor del av chilipeppar och vitlök. Hunan, är emellertid i allmänhet varmare i smak än Szechuan skålen.