Skillnaden mellan lager och BrothLager vs Broth

Matlagning olika rätter kräver förtrogenhet med olika tillagnings villkor. Detta är ett bra sätt att se till att du aldrig kommer att gå fel när de förbereder din favorit familjerätter. Låt 's ta en titt på två av de vanligaste termerna ofta byta plats: Lager och buljong.

Lager är helt enkelt smaksatt vatten. Det framställs genom sjudande olika ingredienser, som skulle kunna skrotas kött, ben och mirepoix (som är en kombination av selleri, morötter, lök eller andra grönsaker), samt örter och kryddor. Ingredienserna placeras i kallt vatten, och sjuda. Det kalla vattnet främjar utvinning av kollagen, eftersom varmvatten tätar normalt i kollagen. Det är beredd med frånvaro av salt, eftersom vätskan reduceras för att göra soppor och såser. Därefter är det sjuda försiktigt, med bubblor bara bryta ytan, och inte helt kokande. Kokning av lager kommer att göra det molnigt.

Numera färdiga buljongtärningar består av torkade lager ingredienser finns på marknaden. Detta ger bekvämlighet när de förbereder snabba måltider.

Å andra sidan, är buljong vätskan där kött, ben, fisk, grönsaker eller spannmål har sjuda och kokades under långa perioder, i syfte att utvinna smak och näring av ingredienserna. Det används som en bas för soppor, såser och såser. På vissa ställen är buljong synonymt med soppa, och kan ätas ensam eller med garnering.

För en renare presentation av buljongen kan äggvitorna tillsättas under sjudande. De kommer att koagulera, och fälla sedimenten för att klargöra buljongen.Både lager och buljong är populära att förbereda hälsosamma måltider över hela världen. Korrekt förberedelse är nyckeln till att läckra måltider serveras, precis vid matbordet.

Sammanfattning:

1. Lager framställes genom att försiktigt sjudande ingredienserna utan att koka dem, medan buljong kräver en lång period av kokning.

2. Lager är mindre tilltalande, som det brukar består av kött och vegetabiliska rester, medan buljong består av livskraftiga ingredienser, och kan ätas ensam som en soppa.