Skillnaden mellan utsäde och PitsFrön vs Pits

Ett frö är en FRÖÄMNE som innehåller ett embryo inuti, innesluten i ett fröskal och oftast innehåller en del mat. Ett frö resultat efter befruktningen när fröämnet mognar. När utsädet former i fröväxter, markerar den slutförandet av reproduktionsprocessen. Reproduktion börjar med blomutveckling och pollinering, med embryot utvecklas från zygot och fröskal från fröämnet 'hud.

Gropen är den del av frukten som skyddar fröet till dess att när det kan börja växa. Det är det inre skiktet av en frukt 's (vissa frukter) fruktväggen att' s oftast svårt. Men bara vissa frukter har en grop. Samtidigt som det kan endast vara en grop i en frukt, kan många frön innehållas i en enda frukt och detta är en nyckeldifferentieringsfaktor på ett frö och en grop, till exempel ett körsbär innehåller en grop, medan en druva har fått frön. Andra frukter med gropar inkluderar olivolja, datum och plommon.

Det finns andra vissa frukter som har en grop och frön också, till exempel plommon, aprikos, och persika. Gropen i detta fall ger skydd för fröet till dess att när det kan börja växa. Många andra frukter innehåller bara fröet som kommer att växa när förutsättningarna är de rätta. Frukten, som utvecklas när befruktning sker, kommer att vara äggstocken där fröet växer.Liksom några frön, en del gropar är också ätliga och innehålla ett antal näringsämnen. Exempel är datum och avokado gropar. Det är allmänt accepterat att gropar har visat mer anti-virala effekter än frön. Större delen av denna forskning har ingen laboratorium bevisad effekt, snarare är slutsatser från lore av örter och etniska berättelser från platser där dessa typer av frukt ursprung. Det 'är värt att notera att gropar bör konsumeras med försiktighet och det behövs några gott omdöme, eftersom de inte kan ersätta konventionell medicin för att behandla sjukdomar.

Med sida som är körsbärskärnor kända för att vara giftiga när tuggas i stora mängder, i motsats till att svälja dem alla. Liksom äpple frön, är körsbärskärnor kända för att innehålla en viss mängd cyanogena syror. Oavsiktligt äta dessa gropar eller hur 't skadligt eftersom kroppen kan avgifta gifter i mindre mängder.

Sammanfattning
Ett frö är en FRÖÄMNE innehåller ett embryo medan en grop är den del av frukten som skyddar fröet tills tillväxttiden.
Frön kan vara många eller en i en frukt medan gropar är alltid en.