Skillnaden mellan vit och svart tryffeloljaVit Truffle Olja vs svart tryffel Olja

Tryffelolja anses vara ett alternativ till verkliga tryffel. Verkliga tryffel är mycket dyra och som sådan dessa oljor är mer vana. Dessa oljor är huvudsakligen från basen av olivolja, som är smaksatt. Tryffelolja finns i två former vitt och svart tryffel olja. Den som härrör från Vit tryffel är den vita tryffelolja och som kommer från svart tryffel är den svarta tryffelolja.

Även både vitt och svart tryffel olja kännetecknas av dess svamp smaker, de är ganska olika i vissa avseenden.

När man talar om svart tryffel, är det uppkallad efter tryffel finns i Frankrike, där de odlar bland rötterna av ekar. När man jämför smaken, har den svarta tryffeln en stark smak än någon annan tryffel. Dessa tryffel har en mer jordig smak. Svart tryffel är manligt används för att ge smak såser, lever pates och salta bakverk.

Vit tryffel är kända för att växa i norra Italien, främst i regionen Piemonte. Vid jämförelse med svart tryffel, har den vita tryffeln en delikat smak och har en doft av vitlök. Dessa tryffel äts råa och används i risotto, pasta, fondue, äggrätter, tomaträtter, risotto och mozzarellaost.Vit och svart tryffelolja används för olika recept. Till skillnad från den vita tryffeln, är de vita alltid kokta. Den starka smaken av svart tryffel gör det viktigt att tillsättas till såser, kött och grytor.

Vit tryffel är inte kokta och har också en ljusare smak. Som sådan är den vita tryffelolja tillsätts när tillagningen är klar.

Sammanfattning
1. Vit tryffel olja är tillverkad av vit tryffel och svart tryffel olja är gjord av svart tryffel.
2. När man talar om svart tryffel, är det uppkallad efter tryffel finns i Frankrike, där de odlar bland rötterna av ekar.
3. Vita Tryffel är kända för att växa i norra Italien, främst i regionen Piemonte.
4. När man jämför smaken, har den svarta tryffeln en stark smak än någon annan tryffel. Dessa tryffel har en mer jordig smak.
5. Till skillnad från den vita tryffeln, är de vita alltid kokta. Den starka smaken av svart tryffel gör det viktigt att tillsättas till såser, kött och grytor.