Skillnaden mellan kärnmjölk och yoghurtKärnmjölk Vs Yoghurt

Kärnmjölk har en mycket skarp liknande kännetecken än vanlig mjölk. Detta är troligen tillskrivas närvaron av vissa syror inom mjölken. Speciellt för den odlade kärnmjölk, förefaller detta mejeriprodukten tjockare än mjölk på grund av ystningen görs genom utfällning av mjölkproteinet kasein.

Alternativt stavat med bokstaven 'h' som i yoghurt, är den mjölk som används för att göra yoghurt initialt upphettas till ca 80 ?? C för att eliminera onödiga bakterier. Temperaturen sänks sedan till cirka 45 ?? C (113 ?? F) för jäsningsprocessen, där bakterier tillkommer. Denna process varar vanligtvis mellan 4 till 7 timmar.

I fråga om näringsvärde, kärnmjölk och yoghurt tydligt skiljer sig från varandra i synnerhet i fem aspekter. Baserat på en 100 g portion, har kärn mindre energi (endast omkring 169 kJ) jämfört med yoghurt 's (257 kJ). Yoghurt har också mer fett och protein vid 3. 3 g och 3. 5 g respektive jämfört med kärnmjölk' s 0,9 g och 3. 3 g. Icke desto mindre är deras kolhydrathalt nästan samma vari kärnmjölk har omkring 4. 8 g per portion, medan den andra har 4. 7 g. Deras kalciumhalt är också nästan i nivå med varandra vid 116 mg för kärnmjölk och 121 mg för yoghurt. Med detta är yoghurt en klar vinnare genom att nästan alla värden högre än den andra. Det är bara i kolhydrat aspekt som yoghurt släpar lite.

De två mejeriprodukter skiljer sig också i deras bakteriehalt. Se upp, det är inte skadliga bakterier men bra. Betraktas som probiotika, dessa goda bakterier hjälpa till att upprätthålla en hälsosammare matsmältning. För kärnmjölk, är mjölkfermentering görs av bakterier som gör mjölksyra C streptococcus lactis och Leuconostoc citrovorum, som är det en som omvandlar mjölksyra till ketoner och aldehyder '' de två komponenterna som är ansvariga för kärnmjölk 's doft och smak.

Tvärtom finns det två typer av bakterier blandas i yoghurt. De stora och stavformade bakterier (antingen L. bulgaricus eller Lactobacillus acidophilus) och kocker kedjor av Streptococcus thermophilus. Dessa goda bakterier är inbäddade i mjölkprotein som kallas kasein.Enkelt uttryckt, är yoghurt lägga levande bakterier i en mjölkprodukt. Numera kan vissa människor inte tål mjölk som 'är därför en del yoghurt varianter framställs med användning av kokosmjölk eller sojamjölk. Kärn, som stapelmejeriprodukter av det förflutna, jäser mjölk därigenom vrida mjölksocker (laktos' 'huvudmjölksocker) i mjölksyra. i denna process är mjölksyrabakterier tillsätts till mjölken för jäsning ske i mer eller mindre en halv dag under låga temperaturer (69 ?? F).

1. I allmänhet är jäsningsprocessen för yoghurt göra mycket snabbare än kärn jäsning.

2. Fermentationstemperaturen för kärnmjölk är svalare jämfört med yoghurt.