Skillnaden mellan kaffebönor och espressobönor Kaffebönor vs Espresso Beans

Kaffe är en av de mest populära drycker i världen i dag. Många människor som är obekanta med kaffe ofta misstag kaffebönor och espressobönor.
I grund och botten, det är äkta kaffebönor men det finns inga exakta espressobönor. Detta beror på kaffebönor producerar både kaffe och espresso. Det finns dock en skillnad, inte i bönorna, men vid förfarandet och framställningen som resulterar i två helt olika produkter.

Kaffebönor är frön av kaffe 'körsbär' som en kaffe anläggningen producerar. Det finns vanligtvis två bönor inuti ett körsbär. De mest kända kaffebönorna heter Arabica, Robusta och Liberica. Av de tre, Arabica och Robusta är de vanligaste typerna av bönor.

Både kaffe och espresso är produkter av dessa bönor. Det finns en viss blandning eller recept för att producera en kaffedryck eller espresso med en unik smak. Den största skillnaden mellan kaffebönor som kommer att resultera i en kaffedryck och bönor som kommer att resultera i en espressodryck är blandningen, steken, slipa, och koncentrationen.
Kaffebönor avsedda för kaffe ofta rostas för en viss varaktighet. Efter rostning bönorna mals till en grov konsistens.

Bönor avsedda för espresso har olika metoder för preparat. 'Espresso bönor', som man skulle kunna kalla dem, kräver en längre rostning tid och en högre temperatur (vanligen 450 grader). Ju längre tid och högre stektemperatur att frigöra oljan i bönorna och bidra till en djärvare, rikare och mer koncentrerad smak. Efter röstning, dessa bönor mals till ett mycket fint pulver.Bönor för kaffe har ofta ett medium eller balanserad koncentration av bitterhet. Emellertid bönor för espresso har en mycket bitter smak, i synnerhet om espresso är koncentrerad eller utan ytterligare ingredienser. Bitterheten kan motverkas genom tillsats av mjölk eller tillsats av vatten.

Espresso produceras med tryck medan kaffe i sig produceras utan tryck. Men termen 'espresso', i sig, hänför sig till en metod och inte en specifik typ av bönan.
En annan skillnad är preparatet. Espresso är vanligen med specialmaskiner träffande kallade 'espressomaskiner.' Kaffe kan också göras av en apparat som kallas en kaffebryggare. Dock båda maskinerna producerar olika nivåer av smak och koncentration.

Det finns också en skillnad i atmosfären och storleken av drycken. Espresso krediteras med en caf liknande eller avkopplande atmosfär medan kaffe ger en mer praktisk och arbetsplats attribut. Espresso betecknar också en mer personlig upplevelse.
Espresso är också älskvärd i många storlekar och framställs vanligen genom en barista, en person som specialiserat sig på att göra kaffe och andra koffeinhaltiga produkter.

Sammanfattning:
1. Det finns ingen grundläggande skillnad mellan kaffebönor och espressobönor. Kaffebönor existerar, och de är bönor från kaffeplantan, som kan användas för antingen kaffe eller espresso produktion. 'Espresso', som en term, används för att beskriva en särskild metod och förberedelse för en viss typ av kaffe. En tolkning kan användas i detta fall som 'bönor som används för kaffeproduktionen' och 'bönor som används för espresso produktion.'
2. Kaffebönor som används för både kaffe och espresso kan delas in i tre typer: Arabica, Robusta och Liberica. De två första typerna används ofta tillsammans i olika koncentrationer för att göra en speciell blandning.
3. Bönor som används i att göra kaffe rostas under en tid vid en viss temperatur. Efter rostning, får de en grov grind. Samtidigt är bönor för espresso rostas längre och vid en högre temperatur för att därigenom frigöra de oljor och en mer koncentrerad smak. De rostade bönor är ytterligare mals till ett fint pulver.