Skillnaden mellan havre och havregrynHavre vs havregryn

Havre är ett spannmål som odlas för sina frön. Det är mycket populär i områden med kallt klimat som Skottland och Irland där den trädde Europa från Främre Orienten, eftersom den trivs bra där. Det används som djurfoder och är en ingrediens av hund, katt, och kycklingfoder.

Det konsumeras av människor som havregryn, havregryn, eller mark som havremjöl. Havremjöl är vanligtvis äts som gröt, men det kan också göras till müsli och bakas in i kakor, tårtor och bröd. Havre kan också användas i drycker såsom öl, caudle, eller blandas med mjölk.

För att förbereda havre för mänsklig konsumtion måste fröna rengöras, rostat, och råris. De resulterande gryn är mycket näringsrik eftersom de inte förfinas. Det finns flera typer av havre:Irländska havre där gryn skärs i tre delar.
Stål-cut havre som är stora.
Skotska havremjöl som är som stål-cut havre men är finare.
Havrekli som är mycket bra och används för bakning.
Quick-matlagning havre som kock i fem minuter.
Havremjöl som mals och används för bakning.
Spannmål som vanligtvis äts till frukost.
Müsli som är bakade kombinationer av havre, nötter, honung, ris, kanel, smör och lönnsirap.
Havregryn, som är den vanliga typen av havregryn som de flesta människor konsumerar. De pre-kokt och lätt rostade hela havre som tillplattade med en rulle och bearbetad. Havregryn kan antingen vara tunna valsade eller tjock rullas.

Havregryn är även hänvisad till som gammaldags havregryn eller havreflingor eftersom det är den vanligaste typen av havre. Det är vad folk brukar konsumera för frukost som gröt eller spannmål och används för att göra kakor och müsli.
Torr, havregryn är en bra källa av järn, tiamin, fiber, vitamin A, kolhydrater, protein, fett, socker, fosfor, och antioxidanter. Liksom alla typer av havre, havregryn är rika på kolesterol och sjukdom kämpar fiber och har härliga smaker.
Sammanfattning:

1. Havre är korn som är planterade för sina frön som används som flöden för djur och som även kan konsumeras av människor. Havregryn är en typ av havre bearbetade som havregryn tjänliga som livsmedel.
2. Havre rengörs, rostat, och råris att bli havregryn som kan vara av olika typer: stål skär, irländska, skotska, havrekli, spannmål, ögonblick, snabb matlagning, eller rullas som är en huvudingrediens av müsli.
3. Havregryn är pre-steamed och rostas därefter tillplattade med en rulle och flagade medan havre kan malas till mjöl eller skuren i olika storlekar för att göra de olika typerna av havre.
4. Havregryn kallas också gammaldags havre eftersom det är den vanligaste konsumerade havremjöl och har ätits av människor sedan urminnes tider.