Skillnaden mellan Truvia och SteviaTruvia vs Stevia

Personer med en söt tand har svårt att avstå från att äta något sött. Deras smaklökar redan programmerade till himmelska desserter, godis, choklad, och så vidare och så vidare. Godis kommer alltid att vara en del av deras liv.

För människor som är diabetiker, sötningsmedel är deras kompisar i livet. Det hjälper dem bjuda adjö till intetsägande smak samt behålla sin längtan efter sötma. Ett prov av det stora urvalet av sötningsmedel på marknaden är Truvia och stevia. Vad kan vara skillnaden?

Till att börja med, är Truvia ett varumärke sötningsmedel. Denna typ av sötningsmedel är delvis består av stevia och sedan huvudsakligen av en naturlig sockeralkohol. Denna naturliga sockeralkohol är erytritol. Denna erytritol har en hel del positiva effekter. För det första innehåller det inga kalorier, vilket betyder att det 'är bra för dem som är på en diet. För det andra, denna kemikalie som inte har en bieffekt på blodtrycket. För det tredje, det' s tand vänligt eftersom det inte leder till karies. Slutligen, kan du använda detta för livet, och det kommer inte att orsaka några biverkningar.

Å andra sidan, är stevia en växt. Denna anläggning kom från Sydamerika. Dess huvudkomponenter är extrakt från bladen av stevia anläggningen plus steviosider. Dessa är de viktigaste ingredienserna i de sötningsmedel. Smaken är söt. Det finns också en lakrits typ av smak. Den negativa övervägande om stevia är dess biverkningar. För det första är det inte diabetic vänliga. Det höjer blodsockret. Den har en effekt på den. Således är det inte tillrådligt att användas av diabetiker. Stevia är 300 gånger sötare än socker så bara föreställa sig.Stevia kan vara i form av ett pulver, kristall, eller flytande form. Truvia finns i kristallform.

Dessa sötningsmedel kan hjälpa diabetiker i sina cravings för en söt smak, men sanningen är, utrota kolhydrater och andra komplexa former av socker kommer verkligen bidra till att stabilisera glukos och mindre behov av insulin för Typ-2-diabetiker.

Sammanfattning:

1. Stevia och Truvia är båda sötningsmedel.
2. Truvia består av stevia och erytritol medan stevia består av
extrakt av Stevia blad plus steviosider.
3. Truvia har ingen effekt på blodsockret och blodtryck,
men stevia sägs ha biverkningar.
4. Truvia är söt, men stevia, bortsett från att vara söt, har en lakrits