Skillnaden mellan grytan och Hot DishGryta vs Hot Dish

Den moderna livsstilen kräver allt snabbt och enkelt. Även i livsmedel. Och om man skulle behöva lista ner livsmedelsval som koka upp på nolltid utan att kompromissa smak och kvalitet för att vara en kvadrat måltid, då grytor och varma rätter skulle definitivt toppar listan. Dessa två är olika typer av bakade måltider särskilt populära i de amerikanska Grytor och varma rätter är ett sammelsurium av ingredienser praktiskt taget täcker hela matpyramiden. Det finns kött och vegetabiliska proteiner och kolhydrater i varje panna. Vissa skulle säga det är ett och samma. Andra bestrida de är olika. Sanningen är att de är något liknande när det gäller ursprung och matlagning teknik utan varierar främst med ingredienser som används.
Gryta är en bakade maträtt tillagas och serveras med ett fartyg där det tog sitt namn från en gryta pan. Termen används ofta upp till nu. Skålen anor i 18th century där de använder fint pressade ris, kyckling, och ibland bräss. Den innehåller 4 huvudkomponenter: 1) stärkelse C kan vara i form av korn, potatis, nudlar, pumpa, 2) proteiner, såsom bönor, baljväxter, eller tofu, 3) en del soppa, lager, grönsaksjuice, cider, vin , öl eller gin, precis tillräckligt för att låta allt för att integrera och fukta upp en bit, 4) och slutligen en skorpa att göra det fast och krispiga. Grytor använder särskilt ljusare kött som kyckling och fisk som i fallet med tonfiskgryta. När det gäller kolhydratkomponenten, gryträtter brukar använda korn eller nudlar. De kokas avslöjats. Korv och Apple frukost gryta, Shepherd 's Pie, Mac och ost är några exempel.
En varm maträtt, å andra sidan, är en variant av gryta särskilt populär i North och South Dakota och Minnesota. Liksom sin motsvarighet, är det ett fullständigt och packade måltid i sig själv. Det har stärkelse, proteiner, soppa, och skorpa komponenter också. Men varma rätter mestadels använda potatis baser som chips, hash browns, strängar och tatertots. De använder aldrig ris för basen. De 're också tyngre på rött kött såsom köttfärs. Till skillnad från grytan, varma rätter använder ofta grädde svamp som bindemedel. I vissa fall är det' s tillagas i skummad majs som i fallet med Minnesota gulasch C en berömd hopkok av tomater, makaroner, köttfärs och skummad majs. Precis som sin motpart, är varma rätter som tillagas avslöjats. Ett exempel på en varm maträtt är Tater-Tot Hot Dish.
Grytor och varma rätter har båda blivit stapelvaror i hela USA. De tjänar inte bara som praktisk allt-i-ett-familjens mat men komfort livsmedel liksom. Man skulle normalt möter dessa rätter i kommunala sammankomster som släktträffar, tacksägelse middagar, potlucks och begravningar. De kan ätas som huvudrätt eller en sida, och med kryddor såsom ketchup eller senap. De 're bäst med öl.

Sammanfattning1. Grytor och varma rätter är olika typer av bakade rätter som är en blandning av stärkelsebaser, grönsaker, kött och en knaprig skorpa eller pålägg.
2. Den förstnämnda är en allmän term som har använts sedan början av 18-talet, medan den senare gäller i South Dakota, North Dakota och Minnesota.
3. Grytor använda ljusare kött som tonfisk och kyckling, medan varma rätter använder rött kött, såsom köttfärs.
4. Varma rätter använder flera kondenserade soppa sorter som gräddan av svamp. Grytor använder ljusare såsom aktie, grönsaksjuicer och vin.