Skillnaden mellan Nectarine och persikaNektarin vs. Peach

Alla som besöker affären har gjort det förut, miss en persika för en nektarin. Det är inte förrän du håller en i handen som du kan märka skillnaden mellan de två typerna av frukt. Både nektarin och persika härrör från samma växtarter kallas Prunus persica. De är även i samma familj av frukt och båda växer på träd och buskmarker över hela världen. Dessa träd faktiskt själv pollinerar och är kända för att vara blomsterproducerande träd under våren. Plockare av frukterna vet att de måste plockas och ätas eller iordningställda när de är mogna på trädet. Vanligtvis persikor och nektariner kommer bara att pågå 2-3 dagar när de avlägsnats från trädet. Om det finns någon form av blåmärken på endera av dessa frukter de tenderar att ruttna mycket snabbt strax efter. Odlare av dessa frukter är också medvetna om att om persikor och nektariner falla från trädet till marken och inte plockas upp, kommer ruttnande frukt uppmärksamma många myror och andra skadedjur.

Persikor och nektariner har sitt ursprung i Asien, men de är nu odlas i många olika länder i varma klimat. Vetenskapen har visat sig att de två frukter är så lika det bara finns en genetisk skillnad mellan de två. Så nära i själva verket att det har noterats att människor har hittat nektariner persikoträd, och persikor på nektarinträd innan. Persikor och nektariner mognar i slutet av sommaren. När mogna, de avger en söt doft som är nästan identiska. Dessutom, de är så lika att de är vanligt förekommande i samma matlagning och bakning rätter.
Nektariner är vanligtvis mindre än persikor och denna frukt är fast när den är mogen. Aromen av dessa frukter är söta, ofta sötare än persikor, med färg som varierar från grädde gul till en rodnande rött. Det yttre skalet av nektariner är jämn runt och de är oftast konsumeras hud och alla. Persikor är i allmänhet större i storlek än nektariner och mjukare när den är mogen. Persikor är lätt sötad frukt, med färg som är grädde gult till rött, men de är blekare i färg än en nektarin. En persika är kända för sina fuzz på huden, när de konsumeras en del människor föredrar att ta bort huden. Andra njuta av att äta det också.
Persika och nektarin är inte samma frukt, men de har många fler saker gemensamt än de gör annorlunda.
Sammanfattning1. nektariner och persikor är av samma art och familj. De är ofta omväxlande finns på varandras 's träd.
2. Persikor och nektariner luktar likadant, och används ofta för samma matlagning.
3. Peaches har en fuzz på deras hud och nektariner är släta skal. Båda är grädde gul och röd i färgen.
4. nektariner mindre än persikor i storlek och är vanligtvis sötare i smaken också.