Skillnaden mellan svarta och bruna senapSvarta Mustards vs Bruna Mustards

Senapsfrön värderas för sin aromatiska doft. De lägger smak till livsmedel. Generellt finns det tre typer av senap nämligen vita, bruna och svarta. Det finns endast mycket små skillnader mellan alla dessa tre typer av senapsfrön. När man talar av bruna och svarta senapsfrön, är det svårt att urskilja skillnaden.

Det är svårt att göra en skillnad mellan svarta och bruna senaps genom att bara titta på dem. Även om de kallas svart och brunt, som representerar färgerna, är det mest tid svårt att urskilja en svart senap från en brun senap.

Distinktionen mellan svarta och bruna senap är svårt eftersom båda fröna har nästan liknande egenskaper. Man kan inte göra en skillnad i smak, arom och användning av svarta och bruna senaps eftersom de är nästan identiska. Men ändå en kan urskilja flera skillnader mellan de två senapsfrön.

Det enda sättet att skilja mellan den svarta och bruna senapsfrön är genom att titta på storlek. Vid en jämförelse med de bruna senap, de svarta senap är lite större i storlek.

Även om det är svårt att göra en skillnad i smak, svarta senap har en något stark smak än brun senap.När bruna senap används främst för smaksättning livsmedel är svart senap används främst för vanlig matlagning. I Asien coutries, de svarta senap är mer vana att göra pickles.

De svarta senap, som kommer från Brassica nigra, är populära i Mindre Asien och Mellanöstern. Den bruna senap, som härrör från Brassica juncea, har sitt ursprung i Himalaya. Här nigra betyder svart och juncea betyder brun. De bruna senap kan också kallas asiatiska senap eftersom de är mer som används i denna region.

Sammanfattning

1. Skillnaden mellan svarta och bruna senap är svårt eftersom båda fröna har nästan liknande egenskaper.
2. Vid en jämförelse med de bruna senap, de svarta senap är lite större i storlek.
3. Även om det är svårt att göra en skillnad i smak, svarta senap har en något stark smak än den bruna senap.
4. När bruna senap används främst för smaksättning livsmedel är svart senap används främst för vanlig matlagning.