Skillnaden mellan soppa och ChowderSoppa vs Chowder

Skilja chowder från soppa är som att jämföra en katt från ett däggdjur. Det är på grund chowder är praktiskt taget en sorts soppa. I grund och botten är chowder en tjockare sorts soppa som den är krämbaserad medan soppa, i allmänhet, görs vanligtvis mycket tunnare och har buljong.

När det gäller ursprung, har chowder djupa rötter från nordöstra regionen i USA, särskilt i New England, därav dess populära recept 'New England Clam Chowder.' En av de första skriftliga recept dykt upp i 1751. Däremot soppa först förverkligades i Amerika av 1742 i första någonsin publicerats koloniala kokböcker av William Parks.

Namnet 'chowder' var faktiskt härstammar från den franska termen 'Chaudiere' som är en typ av matlagning fartyg som en panna eller gryta där franska fiskarna koka sina fångster med planteras och potatis. Trots detta etymologiska betydelse, är chowder en mycket amerikansk maträtt men med några franska influenser ändå. Soppa har också en fransk ursprung i ordet 'affärsmiddagar' som kan bokstavligen översättas till 'soppa' eller 'buljong.'

Chowder är tjock, eftersom den har berikats med mjöl och salt fläsk fett vars kombination ger den dess krämig konsistens. Vissa förbereda deras chowder genom att införliva salta kex, mjölk och krossade fartyget kex. Baserat på några egna metoder gör chowder också användningen av grädde, potatis, skaldjur och lök. När det gäller fisk och skaldjur som används, musslor var mer föredragen än fisk, särskilt i nordöstra eftersom dessa var alltför riklig i denna region.Några amerikanska chowder avviker från normen att lägga mjölk och grädde. För att fylla detta tomrum, experter använder en tomat bas istället för att uppnå nästan samma typ av krämig konsistens vilket framgår i Manhattan Clam Chowder. Dessutom har många lokala folks experimenterat på denna maträtt. Det 'är därför ingredienserna kan variera från plats till plats i förhållande till det ursprungliga receptet. Vart chowder har upprättats, kommer människor som äter det alltid ser fram emot den krämiga och chunky känsla av preparatet.

Soppa är traditionellt den extraherade buljong av en blandning av olika ingredienser som planteras, baljväxter, kryddor och kött (bland många andra) genom kokning dem i ett kärl med varmt vatten för att generera en unik smak och arom. Den har två stora klassificeringar nämligen tjocka och klara soppor.

Sammanfattning:

1. Chowder är en förtjockad grädde-baserad soppa. Det är en av de många varianter av soppa.
2. Soup är i allmänhet tunnare konsistens än chowder.
3. soppa har buljong.