Skillnaden mellan grekisk yoghurt och Regular YoghurtGrekisk yoghurt vs. Regular Yoghurt

Folk älskar att äta yoghurt för en grundläggande orsak '' det är förvånansvärt friska. Äta yoghurt ger en en boost av vissa vitaminer eller mineraler som behövs för optimal funktion. Men nuförtiden, 'är det något en ny kurva på denna modefluga. Med introduktionen av den grekisk yoghurt, människor nu ifrågasätter vilken som är bättre.

De flesta människor äter yoghurt som en form av mellanmål, eller en mini frukost måltid. Yoghurt i sig är en mycket mångsidig produkt som kan ätas direkt ur kartongen, eller ens i kombination med vissa rätter eller sallader för förband. Att vara rik på probiotika, är yogurt anses vara en av de mest hälsosamma, att inte tala om goda, livsmedel runt.

Ändå har grekiska protein lagts in i rampljuset, eftersom det sägs att innehålla mer protein i motsats till vanlig yoghurt. En kopp grekisk yoghurt har ungefär två gånger mer proteinhalt än den andra. Om en kopp vanlig yoghurt ger dig cirka 10 protein gram, minst då grekisk yoghurt ger dig är 20 protein gram för samma yoghurt kvantitet.

För det andra har grekisk yoghurt färre kolhydrater. Därför dietentusiaster och alldeles särskilt diabetes lastat individer verkligen skulle älska denna produkt ännu mer än den konventionella yoghurt. De säger det senare innehåller ca 15 till 17 kolhydrater gram på en genomsnittlig, jämfört med grekisk yoghurt 's knappa 9 gram. Det har även rapporterats att vissa grekiska yoghurt tillverkas med mindre än 9 gram.För det tredje, är grekisk yoghurt krämigare och tjockare. Denna förbättring i strukturen framkallar vanligtvis rent positiva svar från de konsumenter när produkten når sina smaklökar. Denna fantastiska struktur uppnås genom trippel ansträngning. I denna process är mer vassle och vatten avlägsnas från yoghurt, vilket resulterar i en tjockare produkt. Tyvärr är några kalcium oavsiktligt avlägsnas i processen också. Icke desto mindre kommer inga konstgjorda förtjockningsmedel tillsättas, för det är redan mycket tjock för att börja med.

Slutligen är grekisk yoghurt också sägs vara bra för dem med högt blodtryck och de som har hjärtsjukdomar, eftersom det har en minskad mängd natrium i det. Denna typ av yoghurt skär den vanliga natriumhalten i konventionella yoghurt med hälften.

1. grekisk yoghurt har mer protein än vanlig yoghurt.
2. grekisk yoghurt har färre kolhydrater än vanlig yoghurt.
3. grekisk yoghurt är en mycket krämigare och tjockare än vanlig yoghurt.
4. grekisk yoghurt genomgår en trippel ansträngande process, medan vanlig yoghurt genomgår endast dubbel ansträngning.
5. grekisk yoghurt har mindre natrium än vanlig yoghurt