Skillnaden mellan tesked och matsked.Tesked vs matsked.

Skillnaderna mellan en tesked och en matsked är inte svårt att förstå och komma ihåg. En matsked är en större sked än en tesked. I varje bestick eller bestick finns gafflar och knivar, större skedar och mindre skedar. De större kallas matskedar medan de mindre kallas teskedar.

Detta är beskrivningen av en standard bestick. Vi är inte att beskriva en uppsättning där det finns fisk knivar eller dessert skedar eftersom dessertskedar är mindre än matskedar och större än teskedar.
teskedar
Teskedar är en del av en bestickuppsättning som används i omrörning eller smuttar eller tillsätta socker i te eller kaffe. Det är alltid betecknas som 'tsk.'
Teskedar används vid mätning av volymen under matlagning, och de används också som ett mått på volym för medicin recept. Volymen av en tesked varierar beroende på land. Till exempel är en tesked lika med 1/6 uns, är en tesked lika med 1/48 av en kopp, och en tesked är lika med 1/768 av en gallon i USA. I USA är det tesked tänkt att hålla 5 milliliter av federala regler.

Speciella skedar bör användas för att mäta läkemedel, eftersom vanliga typer av teskedar kan hålla 2. 5 till 6 milliliter vätska. För torra mätningar är två olika mätningar som används; rågad eller planat teskedar.
Teskedar är av många typer:

Dessert skedar (något större än en tesked).
Bar skedar (samma som en tesked).
Kaffeskedar (de är mindre än den tesked).
Orange sked eller grapefrukt sked.
Iced teskedar (de har långa handtag och används i äta glass).matskedar
De är en del av en bestickuppsättning som används i serverar mat. Ibland används vid framställning av mat också. Den betecknas som 'Msk'.
Matskedar används också för att mäta volymen för matlagning recept. 1 matsked är lika med 1/2 uns. I Australien, är en matsked lika med 4 tsk eller 20 milliliter. I Storbritannien, de matskedar av den viktorianska liksom Edwardian eran var 25 milliliter, ibland var ännu större.
Torra mätningar används i matlagning är rågad eller planat matskedar.

Sammanfattning:

1. En tesked är mindre i storlek än en matsked.
2. matskedar används vid framställning av livsmedel och servera mat. De är inte involverade i att duka; medan teskedar används i omröring eller i sipping eller tillsätta socker i te eller kaffe och inställd på bordet.
3. Teaspoon alltid betecknas som 'tsk.' medan matsked betecknas som 'Msk'.
4. Mätning Mässigt skillnaden kan förklaras på många sätt. Mätningen av en vätska inrymd i skeden kan differentieras som:

1 matsked är lika med 3 teskedar. Om vi ​​uttrycka det mer exakt, 2. 9 teskedar motsvarar en matsked i USA.
Ett annat sätt att visa den exakta skillnaden är 0,5 uns är lika med en matsked i USA är 0.166666667 uns är lika med en tesked i USA. skillnaden mellan matsked och tesked är således 0.333333333 uns i USA.