Skillnaden mellan skomakare och PieCobbler vs Pie

Skomakare är en av de mest favorit desserter bland britter och amerikaner. Den är gjord av en smakrik fruktfyllning som tillagas i en stor bakplåt och senare verkar ha en förtjockad skorpa efter gräddning på grund av dess misshandlade bakverk lock. Det är faktiskt säkert att säga att en skomakare är en form av cirkel.

När det gäller historia, var pilgrim sägs vara ansvarig för att föra paj till Nordamerika. Det mottogs väl av de lokala folk att det blev en av de baslivsmedel i amerikanska bakverk matlagning. De först gjorde pajer var fruktigare i fyllningar, men choklad, grädde, glass, jordnötssmör, och kola har lagts till utformningen mest sannolikt på grund av fördelen med kylning.

Cirkeln har en gulaktigt skorpa och bakas med hjälp av en djup tallrik. Frukten fyllningen vanligtvis placeras mellan två bakverk crust lager och toppen är gjord av gitter, söt samman, eller ens en hel bakverk lock. I sällsynta fall, är den övre delen lämnas öppen vilket gör det till ett enda lager cirkel. På grund av sin vädjan till massorna, har pajen grenade ut till många dessert familjer inklusive spännet, knastrande, pandowdy, skarpa, tårtor, och naturligtvis skomakare.Skomakare skiljer sig från cirkel eftersom det har en enda skorpa. Cobblers kan också göras i många former som ger mer frihet till konditor. Oval, cirkel och rektangel rätter kan alla användas för att göra skomakare. En annan märklig egenskap är dess fyllning placering. Skomakare har ett udda sätt att placera sina fyllningar under degskiktet. Denna deg antingen används för att täcka fyllningen som en enda helhet skikt eller skuren i komplicerade former innan de placeras på toppen av fyllningen. I termer av den faktiska deg användes, cobblers traditionellt med användning av samma typ av deg som i pajer. Dock de flesta cobblers idag redan använder kexdegen.

Sammanfattning:

1. pajer är mer populär än skomakare i den globala mening.
2. Cobblers har bara en skorpa skikt medan pajer har ofta två skikt (topp och botten).
3. skomakare har mer frihet med former som kan bakas med hjälp av rätter av nästan vilken form som helst. En paj brukar bakas med en cirkel kastrull.
4. skomakare fyllningen tillagas under degskiktet i motsats till den cirkel vars fyllning är placerad i-mellan de två konditori skorpor.