Skillnaden mellan vinäger och risvinägerVit vinäger vs. Risättika
Vit vinäger och risvinäger är två av de mest populära formerna av den viktiga krydda kallas vinäger. Det finns många användningsområden för båda, och som alla vinäger de innehåller hög nivå av ättiksyra, vilket således den sura smak. Alla former av vinäger framställs genom jäsning frukt och vissa spannmål tills de når ättiksyra skede kan tid variera för olika frukter eller korn. Även om både vit vinäger och ättika delar samma gemensamma egenskapen att vinäger är de båda skiljer sig på det sätt de skapas, vilka objekt som används för att jäsa dem, vilka kulturer tenderar att använda dem mer, och vad utlovat de tjänar i en kultur .
Risvinäger sker genom jäsningsprocessen av ris och mer vanligt förekommande vid framställning av asiatiska livsmedel, inklusive kinesiska och japanska rätter. Skiljer sig mycket från de hårda, starka smaker av några av de andra former av ättika, är risvinäger mild i smaken. I asiatisk matlagning finns tre olika former av risvinäger, svart ris vinäger, vitt ris vinäger, och röd risvinäger. Black risvinäger är gjord av söt ris och i södra Kina den används för att lägga till rökiga smaker till mat. Röd risvinäger är tillverkad av odlad röd mögel och rött ris är söt och kan användas som en dippsås. Risvinäger är populärt används som sushi ättika utanför Asien, och används med salt säsong sushi ris. Vitt ris vinäger är de mest populära, vit och grumlig i färg, och används i många asiatiska och några amerikanska rätter som tillsats smak i risrätter och rör frys.
Oxiderat sprit används för att göra vit vinäger, och det är mer populär i Storbritannien som en krydda. Vit vinäger är mycket sura och ensam kan vara förvånande att använda. Det har också den andra fördelen av att användas som ett rengöringsmedel för bostäder som inte vill använda kemikalier för att rengöra, och som en billig version av krom polska. Det finns vissa livsmedel används utanför UK som marinad mixar, salladsdressingar och vissa andra recept. Vit vinäger är inte grumlig vit som namnet innebär snarare en klar tjock vätska liknande färg till kranvatten.
Både vit vinäger och ris vinäger husgeråd i olika länder och de har alla sina olika användningsområden. Även om de är båda ättika de är inte nödvändigtvis desamma och de skiljer sig på många sätt förutom namnet.
Sammanfattning

1. Vit vinäger och risvinäger är populära former av ättika. De är både ättiksyra och och görs genom jäsning av korn och ris.
2. Risättika används i asiatiska rätter i en av tre former: svart ris vinäger, vitt ris vinäger, och röd risvinäger. Var och en används på olika sätt i tillagningen.