Skillnaden mellan blandning och lösningBlandningen vs Lösning

I kemi, kan vissa terminologier och definitioner matchas mestadels om vår hjärna 't har för mycket information overload. När vi försöker att minnas, tenderar vi att blanda begrepp och sådant. Det är helt normalt, men. Mastery är alltid nyckeln . I kemi, men det bör inte finnas någon ursäkt, och studenter bör alltid kunna behärska dessa begrepp.

'Blandning' och 'lösning' är ofta missförstådda och blandas upp som koncept. Förutom skillnaden i stavning, 'blandning' och 'lösning' verkar inte vara annorlunda alls. Vi kan använda 'blandning' i stället för 'lösning' och vice versa. Vilken är vilken? Vad man ska använda?

Att klara upp saker och ting, är en blandning en sammanslagning av ämnen där, om de blandas upp, skulle deras egenskaper i fysiska termer förblir desamma. Ett exempel på detta är fruktsallad med kondenserad mjölk. Om du blandar fruktsallad och kondenserad mjölk, kommer båda att ge samma fysikaliska egenskaper. Du kan fortfarande slag som är kondenserad mjölk samt de olika fruktkomponenter såsom hackade äpplen, päron, ananas, och mycket mer.

I en lösning, är det dock så mycket olika. I en lösning, blandningen av substanser innefattar upplösning ämnena till en ny form av lösning. Ett exempel är mjölk te. För att göra en mjölk te, är mjölk upplöst i te, och ett kan inte skilja mjölken i te igen. En annan är Kool-Aid, omedelbar 3 i en kaffe, och mycket mer.Nu vet du skillnaden mellan de två. Det är absolut nödvändigt att använda dessa ord korrekt. Vi kan använda ordet 'lösning' bland drycker såsom snabbdrycker, chokladdrycker, matlagningssåser, och så vidare och så vidare. Vi kan använda 'blandning' i livsmedel såsom sallader, frukt rätter, kötträtter och andra saker.

Genom att veta dessa ord det kommer att hjälpa oss använda dessa termer exakt när anger avtal och sådant.

Sammanfattning:

1. I en lösning, är de ämnen som löses när man är i en blandning substanserna är blandade upp men de är inte fullständigt upplöst.