Skillnaden mellan vit vinäger och äppelcidervinägerVit vinäger vs. äppelcidervinäger

Vinäger är en stapelvara matlagning och hushållet. Vad de flesta är omedvetna om, dock, är att det finns flera typer av vinäger. Geografiska platser och specifika produkter som används tenderar att avgöra vilken typ av vinäger som utvecklas.

Som tidigare nämnts, finns det många typer av vinäger. Det finns malt vinäger, som är gjord av korn, oftast korn, som har sitt ursprung från den engelska. Coconut vinäger är en vanlig syn i Asien som produceras, på lämpligt sätt, genom att jäsa kokos juice. Cane vinäger, som tillverkas av jästa sockerrör, är populär i Filippinerna. Det finns många andra, men de mest kända av dessa är den vita vinäger, som används allt från matlagning till rengöring, och äppelcidervinäger, som har vunnit popularitet på senare tid tack vare sin mångsidighet och hälsofördelar.

Vinäger upptäcktes i åldrar tidigare. Samma process som går genom destillering vin används vid framställning av vinäger. Emellertid är jäsningsprocessen av etanolen mer koncentrerad framställning av ättiksyra. Termen 'vinäger' härrör från den franska 'vin Aigre'; bokstavligt översatt betyder 'surt vin.' Traditionellt är vinäger som framställts i en mycket lång tidsperiod, under loppet av flera veckor eller längre. Detta främjar den naturliga ackumuleringen av ättiksyra bakterier (aka 'moder vinäger'). Moderna metoder möjliggör snabbare utveckling genom användning av bakteriekulturer och maskiner som påskyndar syresättning och sålunda jäsningen. Vit vinäger och äppelcidervinäger framställs på ett liknande sätt, men med små skillnader.

Vit vinäger är faktiskt klar vinäger. Det produceras av samma sätt som andra vinäger men är ofta baserade från vinäger själva. Ett populärt val är malt ättika på grund av dess billig kostnad. I jämförelse med andra vinäger, är vit vinäger extremt surt. Eftersom det har en högre surhetsgrad än andra i sitt slag (destillering malt vinäger med vatten, till exempel, ger ca 5-8% halt ättiksyra), vinäger oftare används för rengöring, men det är också populär för sin läkemedels använda samt för bakning och som för betning och konservering av köttprodukter. Risvinäger, populär i asiatiska länder, är kanske den enda vit vinäger nästan uteslutande används för matlagning. Vit vinäger kan användas för att rengöra fönster, fläckar, och även för att sterilisera föremål som används i laboratoriemiljö.

Äppelcidervinäger (vanligen kallad ACV), å andra sidan, är tillverkad genom fermenteringsprocessen av, naturligt, apple cider. På samma sätt som all vinäger produceras, är äppelcidervinäger jäsas till alkohol först. Efter detta är det sedan ytterligare behandlas för att öka dess innehåll ättiksyra, på så sätt omvandlar den till ättika. En annan skillnad mellan vit vinäger och äppelcidervinäger är att den senare har en gulbrun ljus färg. Det är allmänt distribueras ofiltrerad och utan att gå via pastörisering. Kom ihåg 'moder vinäger' som produceras genom den andra bearbetade vinäger? Äppelcidervinäger är ofta distribueras med 'moder vinäger' lösa på botten av behållaren. Äppelcidervinäger är populärt bland hälsomedvetna för dess påstådda större hälsofördelar än andra vinäger. Även om både vit vinäger och äppelcidervinäger har potentiella medicinskt bruk, många hävdar att äppelcidervinäger är mer potent, i synnerhet när det gäller att kontrollera blodsockernivåer och viktminskning, som ett botemedel för vissa hudåkommor, allergier, och genom att öka immunförsvar. Det är också tillskrivas att ha positiva effekter på att minska höga dåliga kolesterolvärden och lägre blodtryck.Sammanfattningsvis:

1. Vit vinäger och äppelcidervinäger (ACV) är på samma sätt; genom destillering av jäst etanol som ger ättiksyra, den viktigaste komponenten i vinäger.

2. Vit vinäger omfattar en större omfattning av vinäger typer som det framställs i allmänhet från vinäger själva; Äppelcidervinäger är uteslutande från destillation av etanol från apple cider.