Skillnaden mellan vit och grön sparrisVit och grön sparris

Är det någon skillnad mellan vit och grön sparris? Ja, man kan stöta på liten skillnad mellan vit och grön sparris. Grön sparris är mycket vanligt och oftast att föredra.

En av de viktigaste skillnaderna som kan märkas mellan vit och grön sparris är i sin kultivering. Vit sparris odlas med hjälp av en process som kallas som etiolation, vilket innebär att beröva solljus. Den vita sparris inte innehåller klorofyll som berövas solljus. Detta innebär att det inte har någon grön färg. Den gröna sparrisen är avtäckt, vilket betyder att det blir solljus. När den vita sparris är staplade upp med jord för att förhindra den från solljus, är grön sparris inte staplade upp med jord.

Vid jämförelse med grön sparris, har vit sparris en mildare smak. I arom, har grön sparris en intensiv arom i jämförelse med vit sparris. En annan skillnad som kan ses är att grön sparris är något sötare än den vita sparris. Det bör också noteras att vit sparris är mjuka jämfört med grön sparris.

Vid tillagning behöver den vita sparris som ska skalas av. Den gröna sparris har en köttig konsistens än den vita sparris.

Både den vita och den gröna sparris har nästan samma medicinska fördelar. Alla sparris har betydande mängder av folsyra syror, kalium och vitaminer. Sparris hjälper till att förebygga fosterskador, kolon / ändtarmscancer och hjärtsjukdomar. Sparris ökar också immunsystemet och reglerar trycket. En annan ytterligare aspekten sparris är att de inte innehåller kolesterol och fett. Om alla sparris har nästan samma näringsämnen, har vit sparris något mindre näringsinnehåll än grön sparris.

Sammanfattning

1. Grön sparris är mycket vanligt och oftast att föredra.

2. Vit sparris odlas med hjälp av en process som kallas som etiolation, vilket innebär att beröva solljus. Den vita sparris inte innehåller klorofyll som berövas solljus. Den gröna sparrisen är avtäckt, vilket betyder att det blir solljus.3. När den vita sparris är staplade upp med jord för att förhindra den från solljus, är grön sparris inte staplade upp med jord.

4. Vid en jämförelse med grön sparris, har vit sparris en mildare smak.

5. I arom, har grön sparris en intensiv arom i jämförelse med vit sparris.

6. Vit sparris är mjuka jämfört med grön sparris.

7. grön sparris har en köttig konsistens än den vita sparris.

8. Även om alla sparris har nästan samma näringsämnen, har vit sparris något mindre näringsinnehåll än grön sparris.