Skillnaden mellan kakao och chokladKakao vs Choklad

Kakao och choklad är två biprodukter från kakaoträdet Theobroma cacao, och dess bönor. Kakaobönor fermenteras, rostade, skalade och marken och förvandlas till en pasta innan det kan göras till antingen kakao eller choklad. Båda namnen är också förknippade med populära drycker som är gjorda av dessa ämnen.

Kakao är namnet förknippas med en pulveriserad ämne efter att kakaobönor bearbetas. Naturligt kakao är mörk och bitter till smaken med liten eller ingen kakaosmör. Den dutched kakao är lättare och mindre bitter men fortfarande har ingen kakaosmör. Kakaosmöret avlägsnas under behandlingssteget.

På grund av frånvaron av kakaosmöret är kakao betraktas som en hälsosam produkt eller dryck eftersom den har färre kalorier, fett och socker, men är full av antioxidanter. Som en dryck, är kakao blandas med antingen mjölk eller varmt vatten med tillsats av ett sötningsmedel. Kakao är också känd och används som ett beskrivande namn för en färg som finns mellan måttlig och rödbrun.

Ordet 'kakao' är en metates spanska kakao.

Å andra sidan, är choklad också en produkt av kakaobönor och har genomgått nästan samma process som kakao. Men i choklad, kakaosmör tas inte bort. Kakaosmöret bidrar till den slätare och rikare konsistens av chokladen. Dessutom är den höga fett- och sockerinnehåll av chokladen högre.Choklad har också många variationer; rå, osötat, mörk, söt, halvsöta, mjölk, vit, och föreningen choklad. Formerna för choklad har också en mängd olika. Choklad kan komma i små pärlor, barer, flytande eller pulveriserad

Varm choklad är nästan densamma som varm kakao med undantag för basen ingrediensen. I stället för kakao, choklad används. Choklad är också en term för att beskriva en färg som kännetecknar mellanbrun till en mörkbrun färg.

'Choklad' kommer från den spanska anpassning av nahuatl / aztekiska ordet 'xocolati.' Xocolati betyder bokstavligen 'bittert vatten.' Det var den ceremoniella drycken som aztekerna betraktas som livsmedel av gudarna. Drycken är en utspädd kakaopasta med kryddor och paprika.

Sammanfattning:

1. Kakao och choklad är två produkter från kakaobönor efter bönorna bearbetas. Kakaobönor fermenteras, rostade, skalade och jord.
2. Den största skillnaden mellan kakao och choklad är avsaknaden eller förekomsten av kakaosmör. I kakao, kakaosmör liten eller obefintlig. I motsats härtill har choklad kakaosmör.
3. Kakaosmör påverkar också näringsvärde både kakao och choklad. Eftersom det finns liten eller ingen kakaosmör i kakao, kakao betraktas som en hälsosam dryck eftersom det har mindre socker och fett. Kakao är också full av antioxidanter. 4. Under tiden, choklad, som har kakaosmör, har en högre fett och sockerinnehåll. Även om det har antioxidanter har det mindre jämfört med kakao.
5. Kakao ses ofta och används i pulverform. Det är ofta mörk och bitter smak, vilket leder till klassificering antingen som dutched (en process som gör pulvret lättare och mindre bitter) eller naturligt. Å andra sidan, har choklad många former; pulver, vätska, små bollar, eller i barer. Dessutom, choklad har många klassificeringar; osötad, mörk, vit, mjölk, söt, halvsöta, förening, och rå.
6. Båda termer är också förknippade med färger. Kakao beskrivs som en färg mellan måttlig till rödbrun medan choklad är en färg mellan mellanbrun till mörkbrun färg.