Skillnaden mellan Sake och SojuSkull vs Soju

Skull och Soju är drycker som är hemma i Japan och Sydkorea. Skull, som är allmänt känd som 'risvin' är en bryggda drycken som har destillerats från ris. Den är gjord som vin eller öl och jäst och åldern. Soju är främst en japansk dryck som anses vara precis som vodka eller whisky.

Soju har en unik produktionsmetod som är helt annorlunda från Sake. Produktionen av Soju har två steg. Det första steget är omvandlingen av stärkelse till socker, och nästa steg är omvandlingen från socker till alkohol. Efter detta, blandningen åldras därefter, vanligen i tio långa år.

Det finns skillnad i produktionen av Soju och skull. Medan Sake bryggs är Soju destilleras. Man kan också se en skillnad i den miljö i vilken de två drycker görs. Medan Soju har en bättre produktion i varma klimat, har Sake en bättre produktion i kalla klimat.

När Sake är bara gjord av ris, är Soju gjord av ris, korn, och sötpotatis. Eftersom de två drycker är gjorda av olika saker, de kommer med olika dofter. En Sake dryck har i allmänhet en mild och mjuk arom jämfört med Soju som har en distinkt doft av basmaterial som används. Till skillnad från Sake, är Soju klar i färg.Man kan också se att det finns stora skillnader i alkoholhalten. Soju har en högre alkoholhalt än Sake. När Sake har cirka 15 till 17 procent alkohol, har Soju omkring 15 till 46 procent av alkohol i det.
Som sagt tidigare, är Sake mer relaterade till vin. Å andra sidan, har Soju en likhet med whisky eller vodka.

Sammanfattning:

1. Sake, som är allmänt känd som 'risvin' görs som vin eller öl och jäst och åldern. Soju är främst en japansk dryck som anses vara precis som vodka eller whisky.
2. Soju har en högre alkoholhalt än Sake. När Sake har cirka 15 till 17 procent alkohol, har Soju omkring 15 till 46 procent av alkohol i det.
3. När Sake är bara gjord av ris, är Soju gjord av ris, korn, och sötpotatis.
4. En Sake dryck har i allmänhet en mild och mjuk arom jämfört med Soju som har en distinkt doft av basmaterial som används.