Skillnaden mellan Lo Mein och Chow MeinLo Mein vs Chow Mein

Det 'är vanligt att tro att skillnaden mellan lo mein och chow mein är av typen, eller texturen av de nudlar som används. Dock är den typ av nudlar densamma. Varje maträtt är beredd med en typ av kinesisk ägg nudel. bokstav ligen översatt, definitionen av lo mein är 'kastade nudlar'. Chow Mein är bokstavligen översättas som 'stekta nudlar'.

Chow mein nudlar är stekt och placerade sida. Resten av ingredienserna träffade wok på sin tur, och när dessa ingredienser nästan klar, nudlar återförenas dem. Detta ger chow mein nudel en andra gång i woken för stekning. Lo mein nudlar parboiled, bara en gång, och är oftast inte tillagas en andra gång.

Såser som används i kinesisk mat är mer rikligt i lo mein rätter. Detta beror på att lo mein nudlar erbjuder en ganska intetsägande, men distinkt smak, vilket skulle göra alla lo mein rätter smakar likadant. Såsen absorberas av förvällda nudlar, vilket gör det mer vanligt att använda en tung sås med dessa rätter.

Eftersom stekning av chow mein nudlar erbjuder en mer smakrik smak, och eftersom nudlarna inte absorberar såsen, chow mein rätter har en glesare portion sås. Såser av chow mein rätter tenderar att vara tunnare, runnier, och även vattnig, medan såser av lo mein rätter är vanligtvis tjockare, med en portion majsstärkelse för att förbättra processen.

Steka chow mein nudlar till en krispiga konsistens är en amerikaniserad recept. Om du skulle beställa chow mein rätter som skapats autentiskt, eftersom de är i Kina, skulle du serveras en mjukare stekt Nudel.

Det finns en skillnad i smak mellan lo mein och chow mein rätter. Det finns inget objektivt sätt att avgöra vilken som är bättre provsmakning skålen. Det 's personliga preferenser. Men chow mein har historiskt varit mer populärt i USA.

Sammanfattning:? Lo Mein betyder kastade nudlar.

? Chow Mein betyder stekta nudlar.

? Chow mein nudlar kokas två gånger i woken.

? Det finns mer sås i en lo mein skålen.

? Såser för lo mein rätter är tjockare.

? Chow mein nudlar har ändrats för att passa amerikansk smak.