Skillnaden mellan Sukiyaki och shabu shabuSukiyaki vs Shabu-shabu

Sukiyaki och shabu-shabu är två olika kött äts i Japan. De är samma och är mycket tunt skivade köttet. I den japanska marknaden de säljs separat eftersom, trots att klippa och tjockleken på köttet är tunt papper styckat kött, rätter tillagade med dessa ingredienser är olika, och framställningsmetoden är naturligtvis annorlunda också. Köttet användas för både Sukiyaki och shabu shabu kan vara rib eye, topp ytterfilé eller chuck, och i vissa mycket raffinerade ställen också kunde vara Kobe nötkött eller remsor ländryggen.

sukiyaki
Sukiyaki är en japansk maträtt som är beredd i nabemono stil eller japanska Hot Pot. Varje region i Japan har sitt eget sätt att förbereda skålen. Den mest framträdande skillnaden är i Kansai som är den västra regionen och Kanto-regionen som är den östra regionen. Beredningen i Tokyo inkluderar matlagning tunt skivad nötkött långsamt vid bordet sida. Det håller matlagning och sjud och serveras tillsammans med grönsaker och andra ingredienser som tofu, glasnudlar och sås. Det är en en-maträtt måltid. Det är kokta i grunda krukor av järn med soja, mirin, sake, och socker. Ingredienserna är vanligen doppat i slagen råa ägg innan du äter. I Osaka, är skivor av kött först grillad i talg i en kastrull; sedan de andra ingredienserna sätts över köttet och därefter en vätska hälls över allt och det sjuda i en kastrull. Ett rått ägg bryts och tillsätts till mixure före servering i skålen själv. Sukiyaki är i allmänhet en vinter maträtt och äts vid japanska årsskiftet parter kallas bonenkai.

Shabu-shabu
Shabu-shabu är inte en hot-pot stil beredning men en variant av den. Det är mer 'salta' än 'sweet' jämfört med Sukiyaki. Denna rätt är också beredd med mycket tunt skivad nötkött och är som en fondue skålen med grönsaker som svamp, morötter, nori, lök, etc. och serveras med en avbländande sås tillsammans med andra ingredienser som Harusame nudlar, udon, mochi, etc. denna maträtt äts året runt och inte bara i vintrar.Förberedelse inkluderar användning av rib eye biff eller översta bringan, etc. kött och grönsaker är nedsänkta i en buljong gjord med kelp kallas kombu och swished i det igen och igen. Den upprepade swishing ljudet är ansvarig för namnet skålen har fått. 'Shabu shabu' betyder 'swish-sus.' Kött och grönsaker doppas i Goma eller sesamfrö sås innan du äter och serveras med en skål med ris. Efter avslutad kött och grönsaker resterande buljong blandas med ris och ätit.

Sammanfattning:

1. Sukiyaki och shabu shabu är två olika japanska rätter med samma tunt skivad styckat kött.
2. Sukiyaki är en vinter maträtt och en varm-pot stil skålen; Shabu-shabu är en variant av en het gryta skålen och äts året runt.
3. Sukiyaki är sötare och shabu shabu är välsmakande.