Skillnaden mellan Cake mjöl och allrengöringsmedel mjöl
Cake mjöl vs allrengöringsmedel mjöl

För dem som haven 't verkligen försökt sina händer på att baka eller har precis börjat med farkosten är allrengöringsmedel mjöl användas praktiskt för allt. Dessutom föreslår namnet så. Sanningen är allrengöringsmedel mjöl är bara en av de många variationer. En annan typ skulle vara tårta mjöl, också vanligen används i konditorivaror. allrengöringsmedel och tårta mjöl båda framställs av vete.? Men de skiljer sig avsevärt i fråga om proteinet innehåller, kvaliteten på gluten i mjölet och därmed deras lämplighet i synnerhet bakverk. Protein innehåll spelar en avgörande roll i uppbyggnaden av den färdiga gräddade produkten. den styr gluten belopp som görs medan jäsning och knådning mjölet. gluten styrka indikerar luftighet, seghet, och crumbliness av konditorivaror. Ju mer protein mjöl innehåller, desto starkare glutenhalten, och därmed det tätare och tyngre resultatet.
Allrengöringsmedel mjöl, även känd som mjöl särskilt i europeiska länder, är tillverkad av en kombination av hårda och mjuka varianter av vete som vintern och rött respektive, medan kakan mjöl kommer enbart från mjuka sorter. Vete som används i allrengöringsmedel mjöl innehåller större mängder av stärkelse delar eller Endosperm som är mer motståndskraftiga mot krossning. Tårta mjöl har mindre av dessa delar, vilket har en finare konsistens jämfört med allrengöringsmedel mjöl. Ett annat skäl som bidrar till dess konsistens är att det är något behandlades med klordioxid. Detta, liksom, lämnar en sur antydan till slutprodukten.
Protein i allrengöringsmedel mjöl varierar från 11% till 12%. Detta varierar beroende på geografiskt läge. Ett typexempel, som kommer från södra områden innehåller mindre protein än från nordväst. Kakmjöl har lägre proteinhalt på 7% till 8%. Följaktligen är dess glutenhalt svagare än allrengöringsmedel mjöl, vilket gör den lämplig för lättare, mjukare kakor.
Bakning entusiaster föredrar allrengöringsmedel mjöl för att göra bakverk såsom pannkakor bland många andra typer av tätare produkter. Det gör dem fylligare och något skarp. Kakmjöl, å andra sidan, är bättre för kex, sega kakor, tårta barer, muffins, kakor och andra bakverk som bör vara mjuk och lätt.
Både allrengöringsmedel och tårta mjöl är kommersiellt tillgängliga. De 're ofta i bakning avsnitt av stormarknader, ofta förpackade i en låda eller i en papperssäck.? Martha, Kung Arthur' s, grädde, Ceresota, Gold Medal White Lily, Hodgson och naturligtvis, Pillsbury varumärke för att nämna få. Största mjöl märken tårta skulle vara Pillsbury, drottning Guinevere, svanar, Softasilk.
Men annorlunda, kan allrengöringsmedel mjöl och tårta mjöl användas omväxlande med några omräkningar på receptet. Till exempel motsvarar en cup cake mjöl tre fjärde alla ändamål mjöl tillsammans med 2 msk. majsstärkelse.? På samma sätt kan en kopp och en matsked av kakan mjöl att kompensera för en kopp dess motsvarighet.
Sammanfattning Allrengöringsmedel mjöl och tårta mjöl skiljer sig i proteinhalten, kvaliteten på gluten i mjöl, och därmed deras lämplighet i synnerhet bakverk.

Allrengöringsmedel mjöl görs med hjälp av kombinerade mjuka och hårda variationer av vete, medan kakan mjöl från vete.

Allrengöringsmedel mjöl har mer protein på 11% -12% än tårta mjöl, som bara har 7-8%. Kakmjöl mals, vilket således finare i texturen.

Tätare och tyngre bakverk som kakor och bröd görs bäst med allrengöringsmedel mjöl. Kakmjöl rekommenderas för mjukare, lättare bakade produkter såsom kakor, kex och muffins.