Skillnaden mellan japanska och kinesisk matJapanska vs kinesisk mat

Asiatisk mat är mycket unik i motsats till andra livsmedelsberedningar, alldeles särskilt när kämpar emot dem från Europa och från väst. Vissa matlagning stilar och livsmedelsberedningar har liknande egenskaper mellan asiatiska länder; Ett vanligt exempel på vilka är inbördes förbundna mellan japanska och kinesisk mat. Men oavsett hur man ser på det, det finns en uppsjö av skillnader mellan de två.

Japanska maten är vanligtvis ljust till magen. De är i allmänhet anses vara friskare än kinesiska livsmedel. Det är för att den senare använder sig av för mycket fett i deras livsmedelsberedningar tillsammans med den vanliga inkludering av carbohydratematar ris och nudlar. Ändå innehåller japansk mat även vissa ris måltider men kanske inte i den utsträckning som av kinesisk mat.

Vid tillagning, den kinesiska förbereda sin mat med hjälp av deras traditionella wok. Detta kan steka livsmedelsingredienser genom att vrida posterna ständigt vilket gör maten tillagas jämnt antingen inifrån eller utifrån. Detta är anledningen till att kinesiska är förtjust i pannan steka sina livsmedel. Omvänt, den japanska använder vanligtvis sina platta pannor kallas teppans laga mat objekt vid höga temperaturer. Det är som en grill bord som tillåter skarpa kokning av utsidesskiktet av maten under bibehållande av råa eller saftig textur av den inre delen av den mat som tillagas.

Livsmedel vänster okokt (rå) är väl accepterat av den japanska mest speciellt med havet livsmedel. De (den japanska) verkligen älskar att äta dem råa. Om det finns rå föda som kineserna tar det, dessa måste vara kryddor som grön lök och vitlök bland andra.Matberedning måste ses noggrant för kinesiska kulinarisk konst. Skålarna måste ha en 'tur' namn. De är också upptagen med att göra maten sticker ut. Detta innebär att alla maträtter verkligen måste se bra för konsumenterna. De använder också massor av kryddor och örter för att generera fler smaker med sina parabolantenner. Exempel på kinesisk mat inkluderar: chow mein, orange kyckling, ägg blomma soppa och många fler.

När det gäller japanska livsmedel, följande är några vanliga exempel: Udon, yakisoba, Ramen (nudlar), katsu och tempura. De sista två rätter är oftast friterad, också en gemensam egenskap av stekning bland japanerna.

När det gäller att dricka te, den japanska är förtjust i grönt te medan den andra gillar att dricka svart te. För båda kulturerna är teer används efter att ha tagit i själva måltiden som ett medium för att underlätta nedbrytning av den mat som äts tidigare. Detta är för särskilda användningsområden i nedbrytning av fetare eller fetare rätter.

1. japansk mat älskar mer råa livsmedel i motsats till kinesisk mat.
2. japansk mat älskar fisk, kyckling och nötkött mer än fläskkött till skillnad från de kinesiska som föredrar att äta nötkött och griskött.