Skillnaden mellan Cappuccino och LatteCappuccino vs Latte

Cappuccino och Latte är italienska sätt att förbereda kaffe med ångad mjölk. Båda typerna av kaffe sker på olika sätt, vilket resulterar i en märkbar skillnad i deras smak.

Cappuccino är en kaffe beredd med espresso och ångad mjölk som skummas för att producera rika skum. Även en Latte är också beredd på nästan samma sätt, har det mer skummad mjölk. Lattes framställs också på ett annat sätt med användning av mocka, som bryggs och hälldes sedan i varm mjölk.

Cappucinos är allmänt föredragna och finns i restauranger världen över. En orsak till populariteten av cappuccino över Latte är att det är billigare. Lattes är inte tillgängliga i alla restauranger och är i allmänhet endast i special kaféer. Som Lattes är i allmänhet mindre allmänt tillgängliga, bör du kontrollera att se om restaurangen du matsal i gör denna speciella kaffe. I fallet med Cappuccinos men de är ganska populär och därför sannolikt att vara tillgänglig.

För Cappuccinos är förhållandet mellan ångad mjölk och mjölkskum densamma. Detta förhållande uppnås normalt då fri att hälla mjölk snart efter att den har ångas. I fri hällning, finns det ingen chans för skummet och mjölken till få separerade. Cappuccino kommer i olika former som våt, torr, halv våt, ben torr och halvtorr. En latte har mer av skummet än mjölken, men det finns 'inga skum Latte' drycker.En Cappuccino har en starkare smak än Latte. Olika koppar används också för att servera Cappuccinos kontra Lattes. En sju eller åtta ounce kopp normalt används för att tjäna en latte medan en sex till sju ounce porslin kopp används för att tjäna Cappuccino.

Sammanfattning

1. Cappuccino och Latte är italienska sätt att förbereda kaffe med ångad mjölk.
2. Cappuccino är en kaffe beredd med espresso och ångad mjölk som skummas för att producera rik skum. Även en Latte är också beredd på nästan samma metod, har det mer skummad mjölk.
3. Cappuccino är allmänt föredragna och finns i restauranger över hela världen. Cappuccinos är mer populär än Lattes eftersom de är billigare.
4. Med en cappuccino, är förhållandet mellan ångad mjölk och mjölkskum samma. En Latte har mer av skummet än mjölk.
5. En Cappuccino har en starkare smak än en Latte.