Skillnaden mellan vanlig mjöl och bröd MjölRegelbunden Mjöl vs Bröd Mjöl

Regelbunden och bröd mjöl finns två typer av mjöl, specifikt två typer av vetemjöl. Det finns små skillnader mellan de två mjöl, främst på fördelarna med kompositionen / ingredienserna och deras respektive användningsområden.

Regelbunden mjöl är också känd som vetemjöl eller allrengöringsmedel mjöl. Det är mjöl gjort att kombinera låg och hög-gluten vete. Såsom mjöl, har den mindre protein (11-12 procent) och, följaktligen, en låg glutenhalt. Den har inga tillsatser eller extra ingredienser. Allrengöringsmedel mjöl används för en mängd olika brödprodukter såsom kakor, snabbt bröd, kex, kakor och andra hårda bröd. På grund av det breda spektrum av brödprodukter som kan göras från detta mjöl, är det den mest använda och en häftklammer i många butiker. Det är också billigare i pris.
Allrengöringsmedel mjöl kan klassificeras som blekt eller oblekt typ. Denna typ av mjöl kan ha en lång hållbarhet vid förvaring i tätt slutna behållare. Det kan pågå i åtta månader på en sval och torr skåp lagring eller upp till ett år om den placeras i ett kylskåp.

Å andra sidan, är en annan typ av mjöl som användes vid framställning brödprodukter bröd mjöl. Till skillnad från den vanliga mjöl, har bröd mjöl en hög proteinhalt (13-14 procent) och gluteninnehåll. hög proteinhalt och gluten halten bidrar till chewiness och segheten hos den färdiga brödprodukten. Dessutom är den utformad för att stödja jäst åtgärder och utveckla degen elasticitet. Jäst i den här typen av mjöl är stiger väl. En annan stor bidrag är förmågan hos brödet att ha en fylligare och mer definierad form och struktur i jämförelse med andra produkter tillverkade av andra typer av mjöl.

Bortsett från den faktiska mjöl gjorda av hård höstvete, har bröd mjöl spår av C-vitamin, kaliumbromid och mältat kornmjöl för att hjälpa jästen arbete, förbättra bröd konsistens, och påskynda brödfattandet.Bröd mjöl används vanligtvis för pizza skorpor, bröd och andra jäst-stigit varor.
Lagringen av bröd mjöl kan vara i skåp eller kylskåp. Mjölet bör vara i en tätt tillsluten behållare för längre hållbarhet. I skåp, kan bröd mjöl pågå upp till flera månader, medan det i ett kylskåp det kan ta upp till ett år.

Sammanfattning:

1. Bröd mjöl och regelbunden mjöl finns två typer av vetemjöl. Båda mjöl används av många människor för att göra många sorter av brödprodukter.
2. De viktigaste skillnaderna mellan de två typerna av mjöl är mjöl ingredienser, sammansättning, klassificering och användningsområden. Båda mjöl blandas produkter och kan lagras på liknande ställen (skåp och kylskåp med samma metod och material).
3. När det gäller sammansättning eller ingredienser, har regelbunden mjöl inga tillsatser medan bröd mjöl har tillsatser av mältat kornmjöl och vitamin C.
4. Eftersom regelbunden mjöl inte har några tillsatser, kan den vara substituerad i recept som kräver bröd mjöl. Tillsatsen och noggrann andel av ingredienser är nyckeln. Under tiden kan bröd mjöl inte ersätta vanlig mjöl eftersom tillsatserna redan införlivade.
5. Bröd mjöl är gjord av hårt höstvete medan vanlig mjöl är gjord av en blandning av sommar och höstvete.
6. protein och gluten sammansättningen av både mjöl skiljer sig också. Bröd mjöl har en högre protein och glutenhalt (13-14 procent) som gör det till en 'hårdare mjöl.' Å andra sidan, har regelbunden mjöl en lägre protein och glutenhalt (11-12 procent). Detta kännetecknar regelbunden mjöl som en 'mjukare mjöl.'
7. Regelbunden mjöl kan vara oblekt eller blekt. Bröd mjöl är nästan alltid oblekt.