Skillnaden mellan Scotch och BourbonScotch vs Bourbon

Människan har förbrukats alkoholhaltiga drycker för medicin, rekreation, eller som en del av deras diet sedan urminnes tider. De används även i religiösa ritualer och festivaler och de producerar en avslappnande och euforisk effekt och ibland även tillskrivs afrodisiakum effekter.

Alkoholhaltiga drycker har tre allmänna klassificeringar:

Öl som är den mest konsumerade alkoholdryck och är också den äldsta. Den är gjord av bryggt och jästa spannmål.
Vin som är tillverkad av jästa druvor eller andra frukter och har 9-16 procent ABV alkoholhalt.
Spritdrycker som är tillverkade av jästa korn eller malt som destilleras och har åtminstone 20 procent ABV alkoholhalt. Det finns sex typer av sprit, nämligen; vodka, rom, tequila, gin, konjak, och whiskey.

Whisky eller whiskey är en alkoholhaltig dryck som är gjord av jäst spannmål (korn, råg, vete och majs) mäsk. Destillation nått Europa, i synnerhet Irland och Skottland, mellan 1100 och 1300. Eftersom druvorna var knappa, de gjorde whiskey med hjälp av korn som också används för att göra öl.
Detta kallades skotsk whisky som producerades i kloster. Och fram till mitten av 1500-talet, då kung Henrik VIII upplöste klostren var whisky som produceras i hem och gårdar. Skotsk whisky åldras under minst tre år i vita ekfat som ger den dess distinkt smak.

Den har fem kategorier:Single malt skotsk whisky
Enda korn Scotch whisky
Blended malt skotsk whisky
Blended grain skotsk whisky
Blended Scotch whisky

Endast whisky som produceras, bearbetas, omvandlas, jäst, destilleras och mognat på ett Skottland destilleri kan kallas Scotch whisky. Det får inte ha lagt till andra än vatten och karamell ingredienser, och det måste ha en 40 procent alkohol.
Andra länder producerar även whisky med hjälp av olika material och förfaranden. Kanada, Indien och USA har sina egna typer av whisky. I USA, är whisky gjord av råg, malt, vete, majs, eller en kombination av två eller flera korn eller malt.

En typ av amerikansk whisky är Bourbon, som är gjord av mäsk som innehåller minst 51 procent majs. Det behöver inte vara äldre. Men om det är åldern, är det bara för en kort tid och den hålls i förkolnade ekfat. Det har inte några tillsatta smakämnen, färgämnen eller sprit. Den produceras i Tennessee och i Bourbon, Kentucky, även om det kan vara lagligt i någon del av USA. Endast whisky som produceras i USA kallas Bourbon.

Sammanfattning:

1. Scotch whisky är en destillerad alkoholhaltig dryck som produceras i Skottland medan Bourbon är en destillerad alkoholhaltig dryck som produceras i USA.
2. Scotch whisky lagras i vita ekfat i minst tre år medan Bourbon åldras i förkolnade ekfat under en kortare period.
3. Scotch whisky är gjord av korn, malt, eller en kombination av båda medan Bourbon görs främst från majs.