Skillnaden mellan plommon och datumKatrinplommon vs Datum

Plommon och datum är frisk frukt. De är båda kategoriseras under 'stenfrukt.' Men de skiljer sig avsevärt i sitt ursprung och sättet att ätas.

torkade plommon
Katrinplommon är frukterna av arten Prunus domestica. Odling av plommon har sitt ursprung i Asien. Plommon kan konsumeras färska eller i torkad form. Den torkade form av katrinplommon kallas 'torkade plommon.' I allmänt bruk, är torkade plommon också kallas katrinplommon. Torkning är en form av konservering som ökar livslängden på frukten.

Katrinplommon är klibbig och har en knaprig textur. Katrinplommon smakar sött, och deras kött är segt. Gropen eller sten katrinplommon lätt kan tas bort. De färska plommon är ovala och knubbig med en lila färg medan de torkade dem är skrynkliga och något deformerad. Plommon används i framställningen av olika söta och salta rätter. De kan också användas som fyllning i kakor, och puddingar.

Katrinplommon är en mycket näringsrik frukt som har höga halter av mineraler, antioxidanter och fibrer. Detta gör plommon en bra laxermedel. De förhindrar förstoppning och är bra för barn också.

'Torkade plommon' är det senaste namnet för katrinplommon. Det finns några sorter som används idag.
http://www.dreamstime.com/dry-plum-or-prune-fruit-thumb5597290.jpgdatum
Datum är frukten av datum Palm. Den botaniska namn dadelpalm är Phoenix dactylifera. Datum bildar stapel frukterna av människorna i Mellanöstern. Det är en söt, mjuk och klibbig frukt.
Dadelpalmer är bland de äldsta, odlade träd. Fröet har den högsta lönsamheten varaktighet. Frukten kan ätas färska eller torkade. Den används också vid framställning av desserter.
Ett datum träd är tvåbyggare. Det innebär att de manliga och kvinnliga delar odlas på separata växter. Färska sorter av plantor förökas genom sticklingar. Viabiliteten hastigheten för fröna är mycket låg. Det finns många fler sorter som används i den moderna världen.
Datum har också ett bra näringsvärde och fiberinnehåll. De har höga halter av mineraler och vitaminer. De hindrar många allvarliga sjukdomar såsom buken cancer, anemi, nattblindhet, och många andra. Datum verkar också för att lindra förstoppning.
De har höga halter av socker; Nämligen, glukos, sackaros och fruktos och kolhydrathalt. En enda datum sägs ge tillräckligt med näring; hence, är det också kallas en energi-öka frukt.

http://www.skrewtips.com/img/dates_fruits.jpg

Sammanfattning:

1. Katrinplommon är torkade plommon, medan datum är frukter av Date Palm.
2. släkte av plommon är Prunus medan släktet datum är Phoenix.
3. En Prune träd är monoik medan en Date Palm är tvåbyggare.
4. Katrinplommon var sitt ursprung i Asien medan datum har sitt ursprung i Mellanöstern.
5. katrinplommon är låg i kalorier medan datum är höga i kalorier.