Skillnaden mellan vit och orange amerikansk ost Vit vs Orange amerikansk ost

American cheese kom om när brittiska kolonisatörer kom till Amerika med sin kunskap för att göra cheddarost. Även om de flesta ost konsumenter i andra länder anser amerikansk ost av sämre kvalitet, var det billigare än andra typer så det blev mycket populär.

American cheese görs inte genom traditionell osttillverkning processen att separera ostmassan från vasslen och packning ostmassan i ett block utan genom att bearbeta det med emulgeringsmedel, salt, eller andra kemiska föreningar, och färgämnen. Detta är anledningen till amerikansk ost är märkt som 'smältost'.

Det gjordes ursprungligen genom att blanda olika sorters ost tillsammans som Colby ost och cheddarost. Idag den är gjord genom att blanda ihop mjölk, mjölkfett, mjölkproteinkoncentrat, vassle, vassleproteinkoncentrat, och salt.

Det är inte beroende på användning av enzymer eller bakterier för att ge det en distinkt smak utan tillsatser som ger den dess konsistens. Det håller väl ihop och smälter lätt speciellt vid upphettning, som är perfekt för makaroner och ost, hamburgare och smörgåsar.

Amerikansk ost har många sorter beroende på den procentuella andelen av den mängd ost som används i kombination med tillsatsmedlen som används för emulgering. Det kan bearbetade eller obearbetade, deluxe eller traditionella.

American cheese och amerikansk smältost liknar icke-smältost medan amerikansk ost Mat och amerikansk ost Produkten kan vara mindre kompakt och används som ett pålägg som Cheez Whiz.

Färgen på amerikansk ost kan vara vit, gul eller orange. Vitt och orange amerikansk ost görs i samma process med undantag för den färg som tillsätts till den orangefärgade sort.Det kan finnas en liten skillnad i smak och konsistens mellan de två på grund av krydda annattoextrakt som används för att färga amerikansk ost. Den innehåller gurkmeja som ger den dess orange färg.

Engelska ost använder morotsjuice för att färga deras ost orange. Färgen på osten kan också påverkas av den typ av gräs som konsumeras av kor som producerar mjölk har tagits och använts.

Vit amerikansk ost är dyrare än apelsin amerikansk ost trots att de är gjorda och smakar likadant. Kanske folk tror att vita amerikanska ost är av bättre kvalitet än apelsin amerikansk ost. Eller kanske skillnaden är bara i marknadsföringsstrategi amerikanska ostproducenter.

Oavsett orsaken till skillnaden i pris, vare sig vit, gul eller apelsin; American cheese är en av de bäst säljande ostprodukter i världen. Det är otänkbart att ha en burgare eller en grillad ost smörgås med annat än vitt eller orange American cheese ost.

Sammanfattning:

1. Den mest tydlig skillnad mellan vit amerikansk ost och orange amerikanska ost är den färg som har lagts till den orange sort.
2. De kan också ha en liten skillnad i deras struktur.
3. Deras smak skiljer sig också något på grund av den annatto som har lagts till i den orange variation för färgning.