Skillnaden mellan Mescal och TequilaMescal vs Tequila

Mescal är en alkoholhaltig dryck gjord av maguey växt av Agavaceae växtfamiljen som är hemma i Mexiko. Infödda dricka jästa drycker tillverkade av maguey anläggningen när spanjorerna kom till sitt land. Efter en stund kunde de skapa en destillerad dryck som de kallade mescal.
Den är tillverkad i Oaxaca från hjärtat av den maguey växt som kallas pina. Den bästa mescal är gjord med den manso sort, men den espadin, arroquense och tobala är också bra. Det finns två typer av mescal: de som görs med ren maguey och de som görs med 60% maguey och andra ingredienser.
Mescal har fyra kategorier:

Vit som är tydlig och inte åldern.
Dorado eller gyllene som är blandat med ett färgmedel och inte åldern.
Reposado eller anejado som åldras i träfat för två till nio månader.
Anejo som lagras i träfat i minst tolv månader.

Tequila, å andra sidan, är en alkoholhaltig dryck som är gjord av den blå agave växten. Det gjordes först på 16-talet på den plats där staden Tequila ligger. Idag är det bara kan produceras i delstaten Jalisco och vissa regioner i delstaterna Guanajuato, Michoacan, Nayarit, och Tamaulipas.
Tequila destilleras två gånger och är jämnare än mescal som destilleras endast en gång. Liknande mescal, har tequila också två typer: rena och blandade, och den har fem kategorier:Blanco (vit) eller Plata (silver), ej åldrat eller åldras i två månader på ekfat.
Joven (unga) eller Oro (guld), en blandning av den Blanco och Reposado.
Reposado (vilade), i åldern för två till mindre än ett år på ekfat.
Anejo (åldern), i åldern för en till mindre än tre år på ekfat.
Extra Anejo (extra åldern), åldrats under minst tre år i ekfat.

Medan tequila är mer populär, är mescal distinkt på grund av den mask som kan hittas i flaskan som innehåller drycken. Detta sker naturligt i vissa flaskor, men producenterna har varit kända för att sätta maskar i flaskorna för att sälja mer av sina produkter.
Tequila och mescal produceras också på olika sätt. Vid framställning mescal är hjärtat av maguey anläggningen bakas i en grop ugn som är täckta med lager av matta och jord medan göra tequila, är hjärtat av den blå agave växten bakat eller kokt i ugnar.
Sammanfattning:

1. Mescal är en alkoholhaltig dryck gjord av olika sorter av släktet Agave eller maguey växt medan tequila är en alkoholhaltig dryck gjord från den blå agave växten.
2. Mescal destilleras endast en gång medan tequila destilleras två gånger.
3. Mescal innehåller ofta ätbara maskar som de flesta tillverkare in i flaskan för att öka försäljningen medan tequila inte.