Skillnaden mellan Pico de Gallo och SalsaPico de Gallo vs Salsa

Mexikansk mat är full av smak med olika kryddor och ingredienser som är hemma i landet. Det är mycket distinkt och är känd över hela världen på grund av sin unika blandning av infödda och europeiska ingredienser som har utvecklats sedan 16-talet.

Den är rik på kryddor, såsom; oregano, kakao, koriander, kanel, epazote, vitlök, lök och chili som är en mycket vanlig ingrediens i mexikansk sås eller salsa. Salsa är en tomatbaserade kryddig varm sås som är gemensam för Mexiko och andra centralamerikanska länder.

Det används som dips och gjordes ursprungligen genom användning molcajete eller en mortel och mortelstöt. Idag är blandare som används för att göra det. Det finns många typer av salsa, några av dem är:

Salsa Rota eller röd sås, gjort med kokta tomater, chili, lök, vitlök och koriander.
Salsa Verde eller grön sås, som görs med kokta tomatillos som kommer från tomat familjen men är sfärisk och grönt med en ytterskal.
Salsa Negra eller svart sås, tillverkad av torkad chili, olja och vitlök.
Salsa Taquera eller taco sås, gjort med tomatillos och Morata chili.
Guacamole, gjort med avokado som huvudingrediens och är tjockare och användes som ett dopp.
Salsa Cruda eller rå sås, som också är känd som salsa Picada eller hackas sås. Salsa Mexicana eller mexikansk sås, salsa Fresca eller färsk sås, salsa Bandera eller flagga sås och pico de gallo eller tupp 's näbb.

Pico de Gallo är gjord med färska råa tomater, limesaft, chilipeppar, lök, koriander löv och andra råvaror som grovt hackas. Det har mindre vätska och kan användas som fyllningar för tacos och fajitas.'Pico' kom från ordet 'Picar' som betyder 'att hacka eller färs' och 'att bita, sticka, eller hackar.' 'Gallo' eller 'tupp' är en metafor för 'macho' i mexikanska kulturen som uppvisas genom en människa 's förmåga att motstå den kryddiga bränna chili.

Pico de Gallo inte nödvändigtvis innehåller chili, dock. Det finns olika ingredienser som kan göras till Pico de Gallo som innehåller frukt, såsom; mango, vattenmelon, apelsin, gurka, avokado, och papaya. Dessa serveras som tilltugg och säljs utanför skolan.

Salsa har blivit mycket populär inte bara i Central- och Latinamerika men hela världen också. Det förbättrar den mat som tillagas med det, och det gör att äta en unik upplevelse med dess mångfald av råvaror och smaker.

Sammanfattning:

1. 'Salsa' betyder 'sås eller dip' medan Pico de Gallo är en typ av salsa.
2. De flesta salsas görs med tomater och chili som blandas eller krossade medan Pico de Gallo kan göras med olika ingredienser som grovt hackas.
3. Medan de flesta salsas har riklig mängd vätska, innehåller Pico de Gallo bara lite.