Skillnaden mellan öknen och DessertÖken vs rätt

Vissa ord har liknande stavning men har olika betydelser. Detta kan leda till förvirring, särskilt om deras skillnaden är bara en bokstav som saknas från en. Detta är fallet med orden 'öken' och 'dessert'.

Ordet 'öken' används som ett adjektiv, substantiv och verb. Som ett substantiv hänvisar till en karg och öde område som är torr och sandig. Det har liten eller ingen nederbörd med lite vegetation och temperaturer som kan vara mycket varmt under dagen eller mycket kallt under natten. Som ett adjektiv, används den för att betyda eller hänvisa till en öken, eller saker som kan ses i en öken som en öken oas eller ökensand. Det kan också hänvisa till frasen 'bara öknar' eller något som förtjänar som en form av belöning eller bestraffning. Som verb det används för att hänvisa till handlingen att överge eller fly från någon eller något utan avsikt att komma tillbaka. Som exempel kan nämnas:

'En öken är en torr mark.' (Substantiv)
'Den förlorade föraren körde för mer än fem timmar innan han kom på en öken oas'. (Adjektiv)
'Hon hade ingen aning om att han kommer att överge henne bara på grund av en småaktiga gräl'. (Verb)
Ordet 'öken' kommer från det gamla franska ordet 'desertör' som betyder 'ödemark' eller 'vildmarken'. Det kommer också från latinska ord 'desertum' som betyder 'sak övergivna' och 'deserere' som betyder 'överge'.

Ordet 'dessert' å andra sidan, kommer från Mellanöstern franska ordet 'dessert' som betyder 'sista kursen' och orden 'des' betyder 'ta bort' eller 'ångra' och 'server' som betyder 'att tjäna.' Den användes först år 1600.I Förenta staterna, är dessert sista loppet av en måltid i Storbritannien är det en kurs som består av färska eller kanderad frukt, nötter eller godis som serveras direkt efter kursen som kallas dessert i USA. Det är vanligtvis en söt maträtt såsom puddingar, kakor, glass och bakverk. Exempel på desserter är: pajer (äpple, citron maräng, ägg), kakor (choklad fudge, ostkaka, fruktkaka), bakverk (muffins, brownies, tiramisu) och puddingar.

Det används som ett substantiv som är synonymt med orden: sötsaker, söt kurs, djupfryst fest, eller pudding. Ett exempel på dess användning i en mening är: 'Han var så full, att han inte har utrymme kvar för dessert.'

Sammanfattning:

1. Ordet 'öken' avser: ett torrt område, saker som hänvisar till eller som tillhör en öken, och handlingen att fly från något eller någon medan ordet 'dessert' är den sista loppet av en måltid.
2. Ordet 'öken' kommer från det gamla franska ordet 'desertör' som betyder 'vildmarken', medan ordet 'dessert' kommer från Mellanöstern franska ordet 'dessert' som betyder 'sista kursen.'