Skillnaden mellan söt och torrt vinSött vs torrt vin

Du kanske har stött på olika typer av viner i olika namn och färger. Men viner i princip differentieras så söt och torr. Så hur är det att man kan göra en skillnad mellan de två viner? De två typerna av viner skiljer sig i sin smak, arom och jäsningsprocessen.

Ett vin som har en sockerhalt kallas sött vin, och en som inte är söt är torrt vin. Söta viner är också kända som dessertviner.

Den LCBO socker koden används för att avgöra om ett vin är söt eller torr. Satserna är 0-30, där de tidigare priserna indikerar mindre socker. Söta viner innehåller normalt cirka 25 procent av restsocker. Å andra sidan, torra viner innehåller endast en procent av restsocker, som tungan inte ens kommer att märka.

När man talar om deras jäsning, är torrt vin sker genom naturlig jäsning av druvor. Tvärtom är sött vin som berikats med tillsatser, som blockerar sockret i druvorna från helt förvandlas till alkohol.

När man jämför deras sura natur, torra viner är surare. De druvor som används i sött vin samlas vid en mycket senare tid, vilket innebär att surhetsgraden förloras och sötma ökas. Även när dessa druvor genomgår jäsning, förblir sötma. Torrt vin i allmänhet görs av druvor som är plockade på ett tidigt stadium, vilket innebär att det är surare.

Några av de kända torra viner inkluderar Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir och Zinfandel. Den välkända söta viner inbegripa hamn, champagne och Eiswein.Sammanfattning:

1. Ett vin som har en sockerhalt kallas sött vin, och en som inte är söt är torrt vin.

2. Söta viner innehåller normalt cirka 25 procent av restsocker. Å andra sidan, torra viner innehåller endast en procent av restsocker.

3. Torrt vin sker genom naturlig jäsning av druvor. Tvärtom är sött vin som berikats med tillsatser, som blockerar sockret i druvorna från helt förvandlas till alkohol.

4. När man jämför deras sura natur, torra viner är surare.